Clicks32
sl.news

Sarah: Oltarji sv. Petra so obsojeni na smrt

Kardinal Sarah prosi Frančiška, naj umakne svoj nedavni protitomašni odlok, ki velja za baziliko sv. Petra. Sarah v svojem sporočilu na blogu Sandra Magistra izrecno doda svoj glas kardinalom Burku, Müllerju in Brandmüllerju.

Po njegovem mnenju pravila "kršijo tako zdravo, kot tudi cerkvene zakone."
Sarah očitno podpira teološko stališče, da koncelebrirana maša zmanjšuje dar milosti v primerjavi z več posameznimi mašami.

V besedilu Frančikove ukaze, v okviru katerih ta brutalno zahteva, da se posamezna praznovanja "zatrejo", opaža "nasilje".
Sarah ne opaža "duha dobrodošlice" duhovnikom, ki so lahko v sv. Petru stoletja praznovali.

Kardinal ugotavlja, da je zaradi koronavirusa manj preudarno koncelebrirati in to velja tudi za določbo, ki nalaga, da se vsa koncelebracije izvajajo samo v italijanščini in v Novus Ordu.

Sarah opominja, da vsi oltarji svetega Petra vsebujejo relikvije svetnikov, zdaj pa na teh oltarjih ni več mogoče praznovati: "Na tak način so takšni oltarji skoraj obsojeni na smrt" in zmanjšani na "zgolj umetniška dela".

"Ti oltarji morajo živeti in njihovo življenje je vsakodnevno praznovanje svete maše," nam da Sarah vedeti kar je vsem očitno.

Slika: Robert Sarah © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsMbwurseuyn