Clicks22
ro.news

MAREA EXCEPȚIE: Cardinalul devine preot-paroh

Cardinalul din Benguela, născut în Italia, Eugenio Dal Corso, în vârstă de 82 de ani, Angola, s-a întors ca preot paroh.

Este unul dintre numeroșii cardinali necunoscuți pe care Francisc i-a creat de dragul ideologiei sale a „periferiilor”. Del Corso a trăit unsprezece ani în Argentina înainte de a pleca în Angola în 1986.

Preot al Don Calabria, el este acum parohul din Caiundo (sud-estul Angolei), unde locuiesc 24.000 de oameni și unde există zile în care oamenii - cu excepția preoților - mănâncă doar o dată pe zi. Nu există apă curentă în casă. Trebuie luata din râu și fiartă înainte de a o bea. Electricitatea vine și pleacă.

Precum în Occidentul decadent, există probleme sociale grave. „Dacă se naște un copil care este puțîn bolnav, pur și simplu îl ucid”, a declarat Dal Corso pentru AlfaYOmega.es (28 noiembrie).

Biserica Consiliului a ajuns și în Angola, „Practic toți oamenii sunt creștini. Șaizeci și cinci la sută sunt catolici, dar cei mai mulți au primit doar Botezul; după aceea nu mai experimentează nici un alt sacrament.”

#newsGbuqerfxta