Clicks26
sl.news

To ni njegova stvar: Frančišek igra vlogo politika ZN

"Kriza nas vse spremeni," je Frančišek med svojim filozofiranjem o korona-virusu razmišljal med video pogovorom z Generalno skupščino OZN, ki je potekala 25. septembra.

Razglasil je slogan, da je "naša dolžnost premisliti o prihodnosti našega skupnega doma in skupnega projekta", in obžaloval, da je korona-virus "privedel do izgube toliko življenj" - čeprav je njegova smrtnost primerljiva z gripo .

Frančišek se je potožil, da se "mednarodna skupnost" v veliki meri ni sposobna spoštovati obljub, danih v Pariškem podnebnem sporazumu iz leta 2015. Vendar pa po katoliškem učenju o subsidiarnosti, papežu ni treba skrbeti zaradi takšnih zadev.

Kljub temu se je Frančišek še naprej pritoževal nad "zaskrbljujočimi razmerami v Amazoniji in njenih domorodnih prebivalcih". Večina Frančiškovega šest strani dolgega govora je govorila praznih geslih glede njegove "domišljije usmiljenja", priseljencev, revščine, orožne industrije, nacionalizma, individualizma in elitizma.

Frančišek je v stranski opombi, ki je bila oblikovana čim bolj nerazumljivo, označil, da je "zaskrbljen, ko vidim, kako preprosto in priročno je, da nekateri zanikajo obstoj človeškega življenja kot rešitev problemov, ki jih je mogoče in jih je treba rešiti tako za mati, kot tudi njenega nerojenega otroka. "

#newsZmnfdvzoej