Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks455
hu.news

Megháborodott doktrína Ferenc pápa Querida Amazonia buzdításába

Az 5. paragrafusban Ferenc pápa azt mondja, fel akarja ébreszteni az egész világ "szeretetét" az amazonasi régió iránt, ami szerinte egy "szent rejtély", ezzel viszont a szentségeket alacsonyítja le.

Ferenc pápa szerint nemcsak "szerethetjük" az amazonasi régiót, de "intim módon részesének érezhetjük magunkat". Eredményképpen a régió olyan lesz, "mintha anyánk lenne" (55).

Ferenc pápa azt mondja, hogy az embereket nem embernek kell látni, akik a külvilágtól elzárva élnek, mint "civilizálatlan vademberek", hanem úgy tekintsünk rájuk, mint "más kultúrák örököseire", melyek "a korai időkben fejlettnek számítottak" (29).

A buzdítás leírja, hogy az esőerdő "egy lény", a természet károsítása "pedig őseink károsítása", és "mi vagyunk a környezet vize, levegője, földje és élete". Követeli, hogy szüntessék meg "a Földanya rossz bánásmódját", és kimondja, hogy "a földön vér van, és a föld vérzik" (42).

Ferenc pápa azt írja, hogy "az erdő lelki közösségébe tartozunk", a hangunk pedig "könnyedén elvegyül az erdőben és imává válik".

#newsCenlqoodow