Clicks184
hr.news

"Prevladajte uvjerenja koja koče" - Franjo udara po stolu

Tijekom subotnjeg obraćanja predstavnicima Rimske biskupije, Franjo je de facto rekao da se dvogodišnji "sinodalni proces" koji vodi do sinode 2023. godine ne odnosi na "prikupljanje mišljenja", već na njihovo nametanje - u Franjinom žargonu: na "slušanje" onome što Duh želi za Crkvu" i o "otvorenosti Bogu [= Franji] "iznenađenja".

Zaglavljen u svojim mantrama, Franjo je ponovno pozvao da se "pripremi za iznenađenost i pripremi za iznenađenja". Franjina konformistička "iznenađenja" vrlo su predvidljiva.

Kako bi stavio naglasak na svoje izražavanje nekoliko je puta lupio po stolu vičući kako bi "moglo biti potrebno otići, promijeniti smjer, prevladati uvjerenja koja nas sputavaju i sprječavaju da se zajedno krećemo i hodamo" - kao da se to desetljećima nije činilo s dobro poznatim rezultatima.

Franjo je priznao da je njegov 40-minutni govor bio "jako dug", ali nastavio je s beskrajnim greškama poput "dinamike međusobnog slušanja".

Hvaljeni promicatelj izopačenosti, Franjo je upotrijebio crvenu haringu uočivši "izopačenost" u onome što je nazvao "klerikalizmom" koji odvaja svećenike i biskupe od "naroda" - slično kao Franjo koji se odbija sastati sa svojim kardinalima i dostupan je samo odabranom krugu.

S krutom opsesijom neizbježno se vratio svojoj "strogosti" koju je nazvao "grijehom protiv Božjeg [= Franjinog] strpljenja" i "protiv ovog Božjeg suvereniteta [= Franje]". Posljednji primjer Franjine strogosti i legalizma je Traditionis Custodes.

#newsTwxwiywmac