Clicks349
charisma
1

Keresztény szerzők New Age hittel

Fr. Teilhard de Chardin
francia jezsuita pap és paleontológus, aki hitt a belső energiában vagy okkult energiában. Szólt az üdvösségről, mint a tudat evolúciójáról, ami tipikus New Age kifejezés. Ő is hitt egy világkormányban. A Vatikán elítélte a könyveit.

Fr. Anthony de Mello
Beszélt Istenről, mint az ürességről. Azt tanította, hogy Jézus csak egy egyszerű ember, aki felfedezte, hogy ő isten, ahogy mindannyian fel tudjuk fedezni azt, hogy mi is isten vagyunk. Könyveit elítélték a Vatikánban.

Thomas Merton
Kései éveiben Merton elutazott Ázsiába, miután sok időt töltött a keleti vallások tanulmányozásával. Utolsó éveit elkötelezett hindu és buddhista spiritualitásban töltötte. A vatikáni dokumentum (Jézus Krisztus, az élő víz hordozója - keresztény reflexió a New Age-ről), szerint Merton egyike azon íróknak, akiknek a legnagyobb befolyása volt a New Age mozgalomra.

books.google.co.uk/…/The_A_to_Z_of_N…
Német misztikus. XXII. János pápa elítélte 28 kijelentését, mert eretnek vagy veszélyes gondolatokat tartalmaztak. Egyszer azt mondta: „Mi teljesen átalakulunk Istenné és átváltozunk Őbenne”, és „a jó ember az Isten egyszülött Fia.” Egy későbbi vizsgálat bebizonyította, hogy ő személy szerint ortodox volt, de tapintatlanul használta a nyelvet. A New Age mozgalom hívői tőle származó idézeteket használnak saját javukra.
Teljes cikk
Szent Tamás és ezernyi más katolikus szerző pedig meg volt győződve arról, hogy a csillagok és bolygók intelligens élőlények. Szóval azért....