Clicks51
sl.news

Frančišek ne bo več enak

Frančiškova "majhna operacija", ki je potekala v nedeljo zvečer v bolnišnici Gemelli v Rimu je trajala pet ur, dva dneva, ki sta bila predvidena v bolnišnici, pa sta se zdaj razvlekla na sedem.

Frančišek je bil podvržen laparoskopski operaciji (minimalno invazivna operacija) v splošni anesteziji, vendar je bila zdravniška ekipa prisiljena preiti na odprto operacijo. Odstranjeno je nekaj centimetrov debelega črevesa, ki so bili testirani na raka. Ni izključeno, da ima Frančišek zdaj umetno izločilno odprtino (ileostomijo).

Uradna diagnoza je bila "divertikularna stenoza" v spodnjem delu debelega črevesa. "Stenoza" se nanaša na zoženje črevesja. "Divertikularna" pomeni bolezen, povezano z vrečicami, ki nastanejo iz stene debelega črevesa.

Če je to težava, se lahko starejša oseba po mesečnem okrevanju vrne v formo. Po poročanju IlSismografo.Blogspot.com (7. julij) pa je Frančiškova bolezen "huda in degenerativna" in bi lahko trajala. Frančišek "ne bo več isti" in bo živel "s številnimi fizičnimi in fiziološkimi ter presnovnimi omejitvami".

Moral bo redno opravljati zdravniške preglede, vključno z drugimi hospitalizacijami, življenje pa bo moral spremeniti v smislu počitka, prehrane in fizične rehabilitacije.

Verniki bodo molili za njegovo ozdravitev in spreobrnjenje, tako da bo razumel ogromno škodo, ki jo je naredil Cerkvi, in se ob koncu življenja vsega tega zavedel.

Vatikan je sporočil, da ni bil ugotovljen rak. Ugotovljena je pa bila huda divertikularna stenoza z znaki sklerozirajočega divertikulitisa.

Slika: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAzrdpeusyp