Clicks165
hu.news

Gloria hercegnő: A Ferenc pápa-féle Traditionis Custodes a jó katolikusokat bünteti

Gloria von Thurn und Taxis német hercegnő "nagyon csalódott" Ferenc pápa Traditionis Custodes-ával kapcsolatban, de a "rossz tanácsadók" elméletével áltatja magát (LifeSiteNews.com, november 23).

Számára a TC olyan, mint egy iskola, ahol azokat büntetik, akik megcsinálják a házi feladatot. A Novus Ordót a gyorsétteremhez hasonlítja, amelyet állva fogyasztanak el, a római misét pedig egy szép vacsorához egy fehér terítővel és szép evőeszközökkel megterített asztalnál.

Gloria úgy véli, hogy az Argentínában felnövő Ferenc pápának sok előítélete van mind a római rítusú katolikusokkal, mind a gazdagokkal szemben. Argentína azonban Bergoglio fiatalkorában gazdag ország volt, és ő soha nem tapasztalta a "szegénységet" sem otthon, sem, még kevésbé, a jezsuitáknál.

Gloria vigasza, hogy az igazi hit mindig is üldöztetést szenvedett, és hogy Krisztus üzenete nem összeegyeztethető a politikával. Szerinte a pápa és a császár közötti középkori vita folytatódik, csakhogy "ma olyan korban élünk, amikor a pápa azt hiszi, hogy meg tudja békíteni a császárt", de ez "illúzió".

#newsFnzkyqebym

13:10