hu.news
717

Bugyi a nadrág felett: Nem a mi hibánk, hogy a két pápa véleménye nem ugyanaz

A szentmise támogatása nem a pápasággal való küzdelmet jelenti - jelentette ki a múlt hétvégén Athanasius Schneider püspök a RemnantNewspaper.com Katolikus Identitás Konferenciáján.

VI. Pálig minden pápa megtartotta és terjesztette a római rítust, pontosan úgy, ahogy elődei átadták - hangsúlyozta Schneider.

Leszögezte, hogy a mise nem feltétlen a "tridenti mise", hanem a "minden korok miséje". Ha szükséges volt, sokszor a papok "a föld alatt" vagy "a katakombákban" miséztek, hogy átadják a tudást a következő generációnak.

A konferencia szervezője, Michael Matt, így nyilatkozott: "nem a mi hibánk, hogy a pápák elődeik ellen fordultak".

Amíg ezekre az eltérő véleményekre nem kapunk választ, "nincs más választásunk, mint hűségesek maradni a katolikus hithez, ahogyan azt a katolikus egyház tanítóhivatala is kifejezi". Matt kiemeli, hogy "nem mi okoztuk ezt a botrányt".

Diane Montagna megjegyzést tett a szeptemberi karikatúrákhoz az idióták zsinatáról, és olyan divatos szavakkal dobálózott, mint a "változás", "elfogadás", "közösség", "sebezhetőség" és (egy nevetés követve) "őszinteség".

A közönség azt is megmosolyogta, amikor Montagna megpróbált magyarázatot adni az egyik női papot ábrázoló karikatúrára, aki a miseruha fölött viseli a stólát [ami olyan, mintha a nadrág fölött viselné a bugyit].

Az abortuszpárti Abby Johnson, aki mielőtt megtért volna, két gyermekét is elvetette, de még abortuszklinikát is vezetett, megkérdezte, hogy Ferenc egyáltalán védi-e a magzatokat az abortusztól.

Johnson azért katolikus, mert elkötelezett az igazság mellett, annak ellenére is, hogy Ferenc pápa gyakran "félrevezeti az embereket".

Kép: CIC 2022, #newsBtvuuqjumw