ms.news
33

Schneider: Syaitan Tidak Pernah Begitu Aktif

Kini, kuasa syaitan semakin meningkat sehingga kita mendapati bahawa diri kita dalam pertarungan spiritual yang magnitudnya membatasi segala yang pernah kita alami sebelum ini, kata Bishop Athanasius Schneider dalam sebuah rakaman video mengenai malaikat.

Video ini telah diterbitkan dalam BahasaJerman, Inggeris, Sepanyol, Portugis, Itali dan Perancis.

Pertarungan adalah antara kebenaran dan ralat, dan naturalisme serta supernaturalisme, jelas Schneider. Dia perasan bahawa terdapat kekeliruan yang amat besar dalam doktrin, moral dan liturgi, oleh itu mahupun orang baik turut akan meragui atas kebenaran asas seperti prinsip moral mengenai kontrasepsi, penceraian dan penzinaan.

Kebenaran kelihatan tersamar-samar dengan formulasi yang bercadangan, Schneider menganalisis dan menyebut ungkapan seperti "primasi belas kasihan," "kejutan daripada Roh Kudus," "peralihan paradigma," "hati nurani individu," "penemanan pastoral" atau "proses kearifan". Apa yang menarik adalah, formulasi ini adalah digunakan oleh Francis.

Schneider memberi recomendasi supaya memuliakan Malaikat-malaikat Suci untuk melawan semangat jahat, tetapi juga dalam mengamanahkan sesetengah benda milik hidup kepada mereka.

Satu contoh: "kadang-kala malaikat pelindung saya mengejutkan saya pada masa yang tepat yang perlu saya bangun, apabila jam loceng tidak berkesan." Kesimpulannya: "Lebih yang kita minta daripada malaikat, mereka akan lebih membantu kita."

#newsBdalfohpmp

40:57