Yoannis Lahzi Gaid (a képen balra), egyike Ferenc pápa személyi titkárainak, arra hívta fel a pap barátait, hogy szükség idején is lássák el a híveket. A kopt katolikus pap szerint ugyanis az …More
Yoannis Lahzi Gaid (a képen balra), egyike Ferenc pápa személyi titkárainak, arra hívta fel a pap barátait, hogy szükség idején is lássák el a híveket. A kopt katolikus pap szerint ugyanis az emberek elhagynák az Egyházat, ha úgy éreznék, a szükség idején az Egyház hagyta el őket.
"Azokra az emberekre gondolok, akik majd elhagyják az Egyházat, amikor ez a rémálom véget ér, mert az Egyház elhagyta őket, amikor szükségük lett volna rá." - írta a titkár a március 13-ai levelében. "Sohasem szabadna azt mondaniuk: nem megyek egy olyan egyházba, amelyik nem jött el hozzám, amikor szükségem lett volna rá."
A titkár szerint a papoknak nem szabad puszta megfigyelőkké válniuk, hanem az emberekhez kell menniük. Ugyanakkor minden elővigyázatos lépést is meg kellene tenniük azért, hogy a fertőzést elkerüljék.
A "pastát és pizzát" továbbra is kiszállítják, de az Oltáriszentséget az időseknek, a betegeknek, és más híveknek nem - írja Gaid.
A szupermarketek és más boltok mind nyitva állnak, a temp…More
blog.hu

Pápai titkár: Az emberek elhagyják azt az egyházat, amelyik elhagyja őket

Yoannis Lahzi Gaid (a képen balra), egyike Ferenc pápa személyi titkárainak, arra hívta fel a pap barátait, hogy szükség idején is lássák el a …