Az EU kényszeríteni próbálja Lengyelországot és Magyarországot, hogy abortuszt végezzenek az ukrán menekülteken

(LifeSiteNews) - Az Európai Unió parlamentje megszavazta, hogy az unión belül minden országnak abortuszt kell végeznie az ukrán menekülteken, még a nagyrészt életpárti Magyarországnak és Lengyelországnak is.

„A képviselők [az Európai Parlament képviselői] felszólítják az EU-t és minden befogadó és tranzitországot, hogy biztosítsák a szexuális és reproduktív egészséghez és jogokhoz (SRHR) való hozzáférést, különösen a sürgősségi fogamzásgátláshoz és az abortuszellátáshoz” - olvasható az Európai Parlament hivatalos honlapján, egy csütörtöki közleményben.

„Azon nők esetében, akik még mindig Ukrajnában tartózkodnak, a Parlament sürgeti az EU-t, hogy a rendelkezésére álló valamennyi intézkedést és forrást használja fel a szexuális és reproduktív egészségre vonatkozó igényeik kielégítésére, és küldjön humanitárius csomagokat és konvojok által ’méltóság’ csomagokat, beleértve a fogamzásgátló és szexuális reproduktív egészségügyi csomagokat Ukrajnába és a fogadó országokba” - teszi hozzá a parlament, amely 462 igen szavazattal, 19 nem ellenében és 89 tartózkodás mellett fogadta el az intézkedést.

A most elfogadott állásfoglalás szerint az EU továbbra is finanszírozza az „Ukrajnából menekülőket” befogadó országokat, de „ragaszkodik ahhoz, hogy a Parlament ellenőrizze, mire költik el a pénzeket, különösen azokban az országokban, ahol folyamatosan megsértik a jogállamiságot, például Lengyelországban és Magyarországon.”

Az abortuszpárti állásfoglalás egy május 3-i uniós jelentés nyomán született, amely „a kisebbségek hit vagy vallás alapján történő üldözésével” foglalkozik.
A jelentés keresztény- és vallásellenes hangulatot hirdet azzal az indoklással, hogy számos vallás diszkriminatív a „nőkkel” és a homoszexuálisokkal szemben, az abortusz és az úgynevezett homoszexuális „jogok” elítélésével.

A jelentés azt is állítja, hogy a vallás „világszerte a konfliktusok egyik fontos mozgatórugója”, miközben nagy hangsúlyt fektet az ateisták és nem vallásosak „jogaira”, miközben figyelmen kívül hagyja a keresztények tömeges üldözését, amely a Közel-Keleten, Afrikában és máshol zajlik.

Miriam Lexmann szlovák képviselő a május 3-i jelentés után politikus társait ostorozta, mondván, hogy a parlamentnek soha nem lenne szabad „ideológiai vallásellenes álláspontot” képviselnie, a vallás gyakorlásához való jogot pedig „emberi jognak” nevezte, amely lényegében a „szabadság utolsó bástyája”.

Segítsen az Ukrajna Pro-Life-nak megmenteni a csecsemőket az abortusztól: LifeFunder

Forrás angol nyelven