Clicks118
nl.news

Staat Paus Franciscus aan de verkeerde kant van de geschiedenis? Door Vader Reto Nay

Sandro Magister schrijft dat Paus Franciscus niet populair is onder de bisschoppen. De enigen waar hij helemaal op kan rekenen, zijn volgens hem die van Duitsland, Oostenrijk en België. Helaas zijn dit ook landen waar de kerk naar zijn totale en onomkeerbare ondergang toegaat.

Nog meer helaas hebben deze bisschoppen de "Franciscusmethode" het vurigst toegepast, lang voordat Franciscus werd verkozen. Al decennia geleden introduceerden ze de vijf pijlers van de liberale ideologie: liturgisch minimalisme, moraal relativisme, Heilige Communie voor hertrouwde gescheidenen, groene ideologie en armoederomantiek. De resultaten zijn een totale ramp.

Waar de kerk leeft, zijn de voorstellen van Franciscus veel minder populair. Magister schrijft dat de Afrikaanse bisschoppen ze niet goedkeurden. De Amerikaanse bisschoppen zijn verdeeld, "maar als er een referendum was, verloor Bergoglio het geheel." Magister voegt daaraan toe: "Ook in Latijns-Amerika heeft Bergoglio weinig bewonderaars."

Dus, Franciscus kan niet winnen. Zelfs als hij dat deed, zou hij verliezen. Bekijk wat er in Duitsland, Oostenrijk of België gebeurt ...

Afbeelding: © Jeffrey Bruno, Aleteia CC BY-SA, #newsChulmuupfk