charisma
3789

Katolikus kommentátorok reagálnak arra, hogy Ferenc pápa és a bíborosok részt vettek egy pogány „maszatolási” rituálén

(LifeSiteNews) - Népszerű katolikus kommentátorok megdöbbenéssel és felháborodással reagáltak arra a videofelvételre, melyen Ferenc pápa és prominens bíborosok láthatók, amint egy „szellemek szent körét” idéző „maszatos” rituálén vesznek részt, amely a hét elején „vírusként” terjedt a közösségi médiában.

„Nekünk, katolikusoknak nem szabad részt vennünk nem katolikus szertartásokon, és pont!” - reagált pénteken a YouTube-csatornán élőben közvetített videóban Dr. Taylor Marshall neves katolikus podcaster és szerző.
„Hallgassátok meg, milyen szavakat használtak, és kérdezzétek meg magatoktól: ’Összeegyeztethető ez a katolicizmussal?’. 100 százalékos meggyőződésem, hogy nem lehet” - tette hozzá a szerző.

Matt Gaspers, a Catholic Family News főszerkesztője szintén megdöbbenéssel reagált, és a közösségi médiában azt írta: „Taylor Marshall barátomat ma fel van dúlva - és jogosan, mivel Ferenc pápa és más katolikus prelátusok a héten egy pogány szertartáson vettek részt.”

„Számos történetet fogok megosztani a zsályával „maszatolás” gonoszságáról és veszélyeiről a hamarosan megjelenő könyvemben" – vágott közbe Charles D. Fraune katolikus író és ördögűző tudós.

„Adjatok nekünk hozzáférést a szellemek szent köréhez, hogy velünk lehessenek.” Uram, irgalmazz!
Ferenc szó szerint részt vesz a démonok megidézésében.
Ez annyira helytelen.

Marshall és mások arra is rámutattak, hogy miközben Ferenc és más prelátusok látszólag támogatják a nem katolikus istentiszteletet, ugyanakkor korlátozzák és elítélik a katolikus istentisztelet tradicionális formáit.

„Tradicionális keresztelés? Korlátozva. Tradicionális bérmálás? Korlátozva. Tradicionális szentmise áldozat? Korlátozva. Tradicionális bűnbánat? Korlátozva. Tradicionális Breviárium? Korlátozva...” - tette hozzá.

Amint arról a LifeSiteNews beszámolt, Ferenc kanadai apostoli „zarándoklatának” negyedik napján, québeci látogatása során részt vett és csatlakozott az őslakosok pogány „maszatolási” rituáléjához, mielőtt hosszas beszédet mondott, amelyben „mély szégyenkezését és bánatát” fejezte ki a katolikus egyház tagjainak a kormány által finanszírozott bentlakásos iskolai visszaélésekben játszott szerepe miatt.

Számos magas rangú prelátus is jelen volt, köztük Christopher Collins bíboros, torontói érsek, Gerald Lacroix québeci érsek és Kanada prímása, Michael F. Czerny S.J. bíboros, az Integrált Emberi Fejlődés Elősegítéséért Felelős Dikasztérium prefektusa, Marc A. Ouellet bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa, Richard W. Smith edmontoni érsek és Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár.

Amint azt a LifeSiteNews megjegyezte, a „maszatolás” egy olyan „tisztulási rituálé”, amely az egyetlen igaz Istentől eltérő istenség, ebben az esetben a „Földanya” felé irányul. Mint ilyen, a rituálé nem pusztán kulturális, hanem vallási „babonás” cselekedet, amely emlékeztet arra, ahogyan Ferenc pápa 2019-ben a Vatikánban a pogány pachamama bálványt tisztelte.
Forrás
Lajos D
Milyen jó lenne, ha csak két segítőjét, Dementia nővért és Alzheimer atyát lehetne hibáztatni ezekért. De úgy tűnik, hogy ő saját jogán ilyen sötét.
Bazsó-Dombi Attila
Zseniális!