Clicks483
hu.news

Megdöbbentő igazság az új TruthSocial.com mögött

Donald Trump hangosan bejelentett közösségi hálózata, a TruthSocial.com állítólag csak egy újabb hirdetése a Mastodon nevű nyílt forráskódú szoftvernek - írja a Vice.com (október 21.).

A Mastodon egy decentralizált szolgáltatás. Bárki felrakhatja a szoftvert egy szerverre, hozzáadhatja a beállításokat és a dizájnt, és a szerverét összekapcsolhatja a többiekkel. Jelenleg mintegy 3.000 Mastodon szerver ("instance") létezik. Ezek egyike a "Gab.com".

A Mastodon nem egy teljesen működő közösségi hálózat. Lehetőség van kisebb funkciók és trükkök hozzáadására, de a szoftver magját aligha lehet fejleszteni, mivel sok különböző külföldi szerveren fut. A szoftvermérnökök a Mastodont lassúnak és karbantarthatatlannak tartják.

Trump azt állította, hogy "minden forráskód" védett, azonban a Mastodon alapítója, Eugen Rochko az első képernyőképek nyilvánosságra kerülése után elismerte termékét. Ha ez igaz, akkor Trump megsérti a Mastodon licencét, amely megköveteli a szoftveren végrehajtott minden változtatás közzétételét.

Egy közösségi hálózat kiépítése sokkal összetettebb, mint Trump gondolná. Még a Google is bezárta a Google+ közösségi hálózatát, mert az megbukott.

A TruthSocial.com-mal ellentétben a Gloria.tv egy valódi saját forráskóddal rendelkező közösségi hálózat. Ez egy teljesen kidolgozott és teljesen működő közösségi média, amely ellenáll mindenféle ellenségnek, például a hackereknek és a spammereknek, és tartalmaz szerzői jogi- és pornószűrőket. Továbbá a Gloria.tv masszívan skálázható bármilyen számú felhasználóra.

Így a Gloria.tv egy egyedülálló online termék. Semmi hasonló nincs a katolikus vagy nem katolikus weboldalak között. Ezért kérjük, hogy támogassa a Gloria.tv-t egy kisebb vagy nagyobb adománnyal. Tegyük együtt naggyá a Gloria.tv-t!

Köbetkezőképpen adományozhat:
- banki utalással a következő címre:
IBAN AT67 6000 0102 1003 6488
BIC BAWAATWW

- Bankkártyával vagy PayPal-on keresztül
a kindfulsegítségével.

#newsByuodxsfap