Clicks52
ro.news

Cardinalul Dubiei Brandmüller: „Astăzi pot fi potrivite lucrurile care ieri erau interzise”

La un seminar organizat de un grup italian numit Scuola Ecclesia Mater, cardinalul Walter Brandmüller, în vârstă de 91 de ani, a propus relativismul radical ca o soluție în abordarea dificultăților de interpretare a documentelor conciliului Vatican II (video).

Brandmüller creează o confuzie totală spunând că conciliul Vatican II nu a definit problemele dogmatice și chiar i-a fost teamă să facă acest lucru, dar că totuși Lumen Gentium și Dei Verbum au „fără îndoială natura și forța obligatorie a învățăturilor doctrinare autentice” - „deși și aici , nimic nu a fost riguros definit într-un sens strict. "

El insistă asupra unei „legături organice strânse” între Vatican ÎI și magisteriul precedent, pentru că pentru el o întrerupere între liturghie și învățarea credinței este „imposibilă decât din motive teologice”. Acest lucru nu schimbă faptul că nici astăzi Ioan al XXIII-lea nu și-ar mai recunoaște Biserica. Prin urmare, refuzul lui Brandmüller asupra pauzei este doar academică.

El admite că Nostra aetate (NA) și Dignitatis humanae (DH) greșesc, dar când Societatea PiusX spune că Vatican II a greșit, atunci „trebuie să respingem acest lucru puternic”. De ce? Deoarece Brandmüller explică că este „perfect evident” faptul că un text al conciliului ar fi putut avea dreptate în 1965 și a greșit în 2020, deoarece circumstanțele s-au schimbat. El chiar insistă asupra „istoricitățîi fiecărui text”.

Acestea sunt argumentele auto-contradictorii ale relativismului radical. Conciliul Vatican II nu a înțeles niciodată textele sale ca niște simple fotografii din anii șaizeci.

Pentru Brandmüller toate problemele posibile legate de NA și DH au fost soluționate de Dominus Jesus (2000), un document, publicat de Congregația pentru Doctrina Credinței, care nu a fost niciodată pus în aplicare și uitat rapid. Dar chiar dacă nu ar fi: relativismul lui Brandmüller trebuie să fie aplicat și lui Dominus Jesus, cu atât mai mult cu cât insistă „să țină cont de toate magistraturile post-conciliare” - inclusiv Francisc ?

Brandmüller își extinde relativismul în așa fel încât afirmă că există cazuri în domeniul moravurilor „în care astăzi lucrurile care ieri au fost interzise, pot fi potrivite."

Dușmanii săi finali, pe care îi menționează de mai multe ori, sunt „așa-numitele cercuri tradiționaliste” care nu sunt capabile să înțeleagă contradicțiile sale.

#newsIbsjksxvtw