Clicks386
hu.news
4

II. János Pál "misztikus" volt

Látni lehetett, hogy II. János Pál (+2005) "misztikus" volt, méghozzá abban, ahogy az eucharisztiát tartotta - mondta Vittorio Messori, a II. János Pál 1994-es interjú könyv kiadója a LaFedeQuotidiana.it lapnak május 18-án.

A Novus Ordo "nem túl misztikus", mivel arra erőlteti a papokat, hogy egy gyűlést tartsanak, mintsem inkább a titokzatosságba merüljenek.

Ettől független II. János Pál "el volt ragadtatva", mialatt eucharisztiát tartott - állítja Messori.

Ezután Joaquín Navarro Valls vatikáni szóvivő mesélt Messorinak II. János Pálról: "néha imádkozás után eksztázisba esett, ilyenkor a lábánál fogva kellett cipelni a kápolnától az ágyáig".

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsPqpgepuyxq

Magda Papné Kreszlbauer
AZ EUCHARISZTIA = OLTÁRI SZENTSÉG , a SZENT OSTYÁT BIZONY KÉZBEN TARTJA. Így történik a FELAJÁNLÁS, ÚRFELMUTATÁS és A SZENTÁLDOZÁS. A SZENTMISÉT, LITURGIÁT BEMUTATJA AZ ADOTT LITURGIA VÉGZÉSÉRE JOGOSULT LELKIPÁSZTOR...
Beati pauperes spiritu
A fordítási hibákat félretéve, mi a közönséges a szövegben? Tényszerű állítások...
Annaszu
Kedves hu.news! Nincs olyan, hogy "eucharistiát tartott". Szentmisét, vagy liturgiát lehet tartani a Magyar Katolikus Egyházban. A fordító nem magyar, vagy nem keresztény?
Santinel
Ezek szent dolgok, sőt titkok. Következéskép nem illik róluk ilyen közönséges hangnemben beszélni sem írni. A megfelelő tiszteletadás nélkül emliteni a szent dolgokat bűn és bűnre vezeti a gyanútlan olvasót vagy hallgatót!