Clicks627
hu.news

Ferenc pápa elbúcsúzik a ceremóniamestertől, az utazás szervezőjétől és az Alitaliától - meg a Szentírástól

"Soha ne mondják, hogy a vallási vezetők szájából megosztó szavak hangzanak el, hanem csak a nyitottság és a béke szavai" - mondta Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten protestáns és zsidó vezetőknek - miközben Krisztus szerint "Nem azért jöttem, hogy békét, hanem hogy kardot hozzak" (Mt 10,34).

Ferenc pápa továbbá a zsidó újévet és a jom kippurt "a kegyelem pillanatainak és a lelki megújulásra való felhívásnak" nevezte - pedig ezek Krisztus tagadásán alapulnak.

Azt állította, hogy a (vallásos) zsidók az ő "testvérei Ábrahám atyánk hitében" - arra utalva, hogy Ábrahám és Krisztus hite két különböző dolog, ez pedig nem igaz. János 3:36 szerint csak azok Ábrahám igazi gyermekei, akik hisznek Krisztusban, és "Aki viszont nem engedelmeskedik a Fiúnak, az sohasem látja meg az örök életet, hanem Isten haragja alatt marad.".

Ferenc pápa a budapesti repülőútja során elmondta, hogy ez az utazás a búcsúzás jegyében telt: elbúcsúzott a ceremóniamesterétől, Guido Marinivel prelátustól, az utolsó az utazásszervezőjétől, Dieudonné Datonou prelátustól, és az utolsó az Alitaliától, amely októberben új néven fog működni.

#newsYwjkbponzb