00:31
Clicks197
lowoa
Erős földrengés rázta meg Irán déli részét vasárnap délután. A Német Földtudomány Intézet (GFZ) szerint a 6,1-es erősségű rengés epicentruma Bandar Abbász kikötőrvárosától 63 kilométerre északnyuga…More
Erős földrengés rázta meg Irán déli részét vasárnap délután. A Német Földtudomány Intézet (GFZ) szerint a 6,1-es erősségű rengés epicentruma Bandar Abbász kikötőrvárosától 63 kilométerre északnyugatra, 10 kilométeres mélységben volt. Az Iráni Szeizmológiai Központ vezetője viszont két egymást követő erős, 6,4-es és 6,3-as földrengésről számolt be, melyek epicentruma a Queshm-sziget közelében lehetett a Perzsa öbölben. A térségében több utórengésről os érkeztek jelentések.
A földrengést Irán más tartományaiban, valamint a Perzsa-öböl túlsó partján fekvő Dubaiban is érezni lehetett. Jelentős károkról egyelőre nem érkezett jelentés a helyi hatóságoktól, viszont sérültjei és egy áldozata is van a földrengésnek.
A Bandar Abbásztól északra húzódó Geno-hegysében földcsuszamlásokat, sziklaomlásokat okozott a földrengés, melynek következtében hatalmas porfelhő alakult ki a hegyek fölött.