Clicks27
ro.news

Arhiepiscopul Viganò: Judecata lui Dumnezeu îl așteaptă pe episcopul San Rafael

Arhiepiscopul Viganò și-a exprimat consternarea cu privire la închiderea celui mai mare seminar din Argentina, în eparhia San Rafael. El numește acest lucru un „abuz”.

Într-o scrisoare deschisă din 30 iulie, Viganò îl acuză pe episcopul din San Rafael, Eduardo Taussig, că a folosit lăudată respingere a comuniunii în mână de către preoții săi, ca „scuză” pentru închiderea seminarului pentru a-i reeduca pe seminariștii din altă parte.

Viganò consideră că Taussig este dezamăgit de faptul că, în ciuda îndoctrinării ultra-moderniste din ultimele decenii, există încă preoți buni care nu plasează „ascultarea curtezană” deasupra Sfintei Taine. În realitate, Taussig este un alt „conservator” care înlocuiește Credința și Hristos cu „ascultarea” și „episcopul”.

Viganò îl avertizează pe Taussig că ar putea primi aplauzele vrăjmașilor Bisericii, dar nu va evita Judecata lui Dumnezeu.

Făcând aluzie la motto-ul episcopal al lui Taussig „cu caritatea paternă și fraternă”, el afirmă că nu vede „nimic patern” în pedepsirea preoților care refuză să profaneze Euharistia.

Viganò a dorit ca pedepse precum cele din San Rafael să fie îndeplinite în eparhia Baselului, Elveția, unde femeile simulează Liturghia, dar el știe că acest lucru este considerat ca fiind ceva „neglijabil” precum profanarea Euharistiei.

#newsDrwvqvhjvx