Clicks25
ro.news
1

Episcopul Președintelui Germaniei: „Eu nu refuz comuniunea unui protestant” [Doar credința catolică pentru catolici]

Episcopul Limburg Georg Bätzing, președintele episcopilor germani, nu refuză comuniunea unui protestant în timpul Liturghiei.

Bätzing a declarat acest lucru la conferința de presă a Adunării Plenare online de primăvară a episcopilor săi. El se vede în concordanță cu Francisc: „Aceasta este practică [= abuz] în fiecare duminică în parohiile noastre, și eu mă angajez și în această practică” - birocratul bisericii a apărat prioritatea practicii în locul onestității intelectuale.

Bätzing nu ar fi mustrat un preot care se ocupă de comuniunea protestantă așa cum face el - [dar ar face viața dificilă unui preot care sărbătorește Liturghia latină la cererea credincioșilor].

O invitație generală la comuniunea protestantă [pe care Bätzing a pronunțat-o public și clar] a fost considerată „imposibilă” - a pretins el. Dar „decizia de conștiință” [greșită] a indivizilor trebuia să fie respectată independent de aceasta.

Una dintre întrebările evitate de Bätzing: nu este o chestiune de onestitate și „conștiință” dacă un protestant care dorește să primească Sfânta Împărtășanie devine catolic?

Imagine: Georg Bätzing, #newsKidszdtmix
mateipa
Zambeste, bre, zambeste... caci la urma vei plange.