Clicks52
ro.news

Ce înseamnă că Vaticanul confirmă suspendarea preotului gay? Probabil opusul

Preotul homosexual olandez Pierre Valkering, în vârstă de 55 de ani, și-a pierdut apelul în cadrul Congregației pentru Clerul din Vatican, rapoarteaza CruxNow.com (22 iunie).

Un militant homosexual de lungă durată, Valkering a recunoscut în 2019 că trăiește o viață homosexuală, inclusiv desfrâu, pornografie, camere întunecate și baruri gay.

Prin urmare, acum episcopul Amsterdam, pensionat, Jozef Punt, în vârstă de 74 de ani, l-a îndepărtat din parohia sa și l-a suspendat. Valkering a făcut apel în zadar la Congregarea Clerului și chiar la Francisc.

Așa cum era de așteptat, noul episcop din Amsterdam, Johannes Hendriks, în vârstă de 65 de ani, caută acum o „soluție satisfăcătoare” pentru Valkering, pentru a putea reveni la lucrările parohiei „după o perioadă de reflecție”. Dacă Valkering ar fi fost suspendat de un episcop rău pentru că ar fi susținut Credința Catolică, ar fi plecat de tot.

Hendriks a vizitat fosta parohie a lui Valkerings și a găsit „opinii foarte diferite”, deși „toată lumea” vorbește cu „cel mai mare respect” de Valkering.

#newsWnjbgtcpyh