Clicks302
hr.news

Nema pravde: Franjo ubija napredno bratstvo

Papa Franjo definitivno je odlučio raspustiti bratstvo Svetih apostola u Bruxellesu, naprednu novoobrednu skupinu koja se sastoji od svećenika i sjemeništaraca, ali koju mrzi antikatolički briselski kardinal Jozef De Kesel.

De Kesel je u studenom 2015. godine zamijenio hrabrog i katoličkog nadbiskupa Andréa Léonarda koji je prepoznao skupinu, a koju je osnovao otac Michel-Marie Zanotti-Sorkine 2013. godine.

Sastojala se od šest svećenika i 23 sjemeništaraca, dok godinama u Belgiji nije bilo ni jedne pridošlice u francuskim sjemeništima.

Župa koju je vodila skupina u Bruxellesu brzo je postala središte obnove. No, u vrijeme masovnog useljavanja, De Kesel je tvrdio da se ta skupina mora raspasti jer je "previše" njih bilo francusko, dok je u nacionalnom sjemeništu u Namuru od 80 polaznika samo 25 iz Belgije.

12. travnja Marco Tosatti je, pišući na LaNuovaBQ.it, objavio vijest da je Franjo zaustavio apel laika protiv gašenja zajednice jer su suci Apostolske signature bili na strani prihvaćanja.

Tosatti to naziva "ružnom pričom" koja sigurno ne baca dobro svjetlo na papu Franju.

Najveća vjerska skupina u Bruxellesu je islam.

#newsGotrrmektq