Clicks582
hu.news
2

Ferenc pápa megköszöni II. János Pálnak, hogy megkérdőjelezte Péter primátusát

Ferenc pápa május 24-én levelet küldött "kedves testvérének", Kurt Koch ökumenizmus bíborosnak, melyben II. János Pál Ut unum sint enciklikáját dicséri az enciklika 25. évfordulójának alkalmából.

II. János Pál azt írja az Ut unum sint (95) enciklikában, hogy "találjam meg a primátus gyakorlásának olyan formáját, mely – küldetésének egyetlen lényeges mozzanatáról sem mondva le – kitárul az új helyzet felé", így a pápát egyfajta "moderátornak" tekintik, akit "közös beleegyezés" alapján állítanak fel.

Azért imádkozik, hogy "természetesen közösen meg tudjuk találni azokat a formákat, melyekben ez a szolgálat úgy tudjon megvalósulni, hogy mindkét fél a szeretet szolgálatát lássa benne".

Ferenc pápa az Ut unum sint (50) részt azért dicséri, mert itt állítják először, hogy a "legitim" sokszínűség "növeli" az egyház egységét, pedig az ellenkező dolog figyelhető meg.

A "különböző egyházakat" Emmaus tanítványaihoz hasonlítja, akik Krisztus jelenlétét "érzik", amikor beszél a Szentírásról és "felismeri" őt a kenyér megtörése közben, így pedig egy közös "eucharisztia asztal" jön létre - mintha a "kenyér megtörése" és az "eucharisztia asztal" két különböző dolog lenne.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAzuzhhisjd

francesco69
lehet
francesco69
Ez a Bergolio egyre hülyébb:(((((((((((((((Bocsánat, hogy így írtam, de ezt nem nem feltételezni. Vagy, ha igy gondolja és nem az, akkor meg még nagyobb a baj.