Clicks242
hu.news

A spanyol képviselő a katolikusokat sérteget i - vagy ez "antiszemitizmus"?

A 39 éves Gabriel Rufián, Spanyolország baloldali katalán nacionalista képviselője egy "vita" során azt mondta, hogy a keresztények nem adhatnak "leckéket a normalitásról", mivel hisznek "a kígyókban, amelyek beszélnek, a galambokban, amelyek teherbe ejtenek, abban, hogy a nők a férfi bordájából származnak, és hogy tűzeső jön és mindannyiunkat eléget, ha mindannyian rosszul viselkedünk".

Három példája az Ószövetségből származik, ezért - Rufián saját mércéje szerint - "antiszemitizmusnak" kell minősíteni őket.

Rufián (spanyolul "strici") a transzvesztitákat támogató törvény vitája során tette kijelentését. Spanyolországnak - egy olyan országnak, ahol a fiatalok munkanélküliségi rátája 40% - úgy tűnik, nincs más problémája.

2018 novemberében Rufiánt kizárták a parlamentből, miután - valószínűleg helyesen - "huligánnak" és "méltatlannak" minősítette az akkori külügyminisztert, Josep Borrellt. A méltatlan Borrell most az Európai Bizottság alelnöke.

A gyenge barcelonai Juan José Omella bíboros, a spanyol püspökök elnöke a Twitter.com-on "sajnálta" Rufián kirohanását, hozzátéve, hogy néhány katolikus is "rá szavaz, vagy tagja (ördögi) pártjának".

Omella legalábbis felszólította őt, hogy foglalkozzon azokkal a kérdésekkel, amelyek "súlyosan érintik" a társadalmat. Megemlítette a tisztességes munkát, a lakhatást, a társadalmi kohéziót, a családot.

Kép: Gabriel Rufián, © eldiario.es, CC BY-SA, #newsPutbmtagbw