Clicks22
ms.news

Apa Yang Betul-betul Dikatakan Oleh Mangsa Francis, Dan Apa Yang Dibalasnya

Berkontra dengan laporan media lain, Cosima Charlton membawa dalam Twitter apakah yang wanita Cina yang ditampar oleh Francis, berkata sebenarnya.

Charlton merupakan prosekutor mahkkota selama dua puluh tahun. Kerja-kerja pengesahan kesan bukti merupakan sebahagian daripada tugas kerjanya.

Wanita perempuan itu berkata: "Saya hanya ingin bercakap, bahawa saya baru temui pada cuti, yang Hong Kong telah habis. Rehatlah dengan elok" (video di bawah).

Tamparan Francis terhadap wanita tersebut tidak semestinya tindakan yang cuba membebaskan dirinya daripada gengamannya sedangkan seorang lelaki yang selaku pegawai keselamatan telah meletakkan tangan pada lengan wanita tersebut, diperhatikan oleh Charlton. Francis turut tidak cuba untuk menarik tangannya.

Charlton terdengar Francis berkata "eh," sebutan perkataan yang diikuti mungkin adalah "bruja" (bahasa Sepanyol dengan maksud: "ahli sihir wanita," "anjing betina") namun bukan suara Francis tetapi dari lelaki yang lain dari jarak yang serba jauh, lelaki tersebut mungkin seorang sekuriti.

Apa yang dikatakan oleh Francis ialah, “Ay, las manos” (bahasa Sepanyol, erti: “Oh, tangan itu”).

#newsUvdeaocied