bg.news
6

Африка: Бедните се надигат срещу Бергайо

След Малави, Замбия и Нигерия, Епископската конференция на Гана отхвърли хомосексуалната пропаганда на Франциск, изразена във "Fiducia supplicans". …More
След Малави, Замбия и Нигерия, Епископската конференция на Гана отхвърли хомосексуалната пропаганда на Франциск, изразена във "Fiducia supplicans".
Декларацията беше подписана на 21 декември от 66-годишния епископ Матю Кваси Гямфи от Сунияни, председател на Епископската конференция.
Епископ Кваси отбелязва истината, че Църквата няма право да дава "благословия", ако това по някакъв начин би придало форма на морална легитимност на хомосексуалните връзки или извънбрачните сексуални практики.
Ключовият параграф: "Благословията, която според Декларацията може да бъде дадена на всеки, се отнася до молитви, които хората могат да поискат. За тези, които са в състояние на грях, молитвите имат за цел да ги доведат до обръщане. Следователно молитвите за лицата в еднополови връзки нямат за цел да узаконят техния начин на живот, а да ги поведат по пътя на обръщането".
Заключението е, че "свещениците не могат да благославят еднополовите съюзи". С "Fiducia supplicans" разединяващата кариера на Франциск …More