charisma
1503

Miriam anya: A katolikusok nem engedelmeskedhetnek a pápa hamis, ’bűnös’ kijelentéseinek

Ferenc pápa a 2020-as „Francesco” című dokumentumfilmben, amelyben a katolikus tanítással ellentétben az azonos neműek polgári házasságát támogatta PFX/YouTube képernyőkép

(LifeSiteNews) - A katolikusoknak el kell utasítaniuk a hitnek ellentmondó kijelentéseket, még akkor is, ha a pápa mondja ezeket - mondta Miriam anya a LifeSite „Miriam anya élőben!” című műsora legutóbbi epizódjában.
„Amikor a pápa olyat mond, ami bűnös, pontatlan, ami hitellenes - mondta a bencés perjelnő -, akkor nemcsak jogunk van nem hinni, hanem nem is szabad hinnünk azt. Istent kell követnünk és nem az embereket még akkor is, ha az az ember a Szentatya, ha nem olyat mond, ami igaz.”

„Az első, akinek engedelmeskedünk, az mindig Isten” - hangsúlyozta Miriam anya. „Ha a pápa olyasmit tanít, ami ellentétes a hittel vagy azzal, amit Isten mondott az Igében vagy a természeti törvényben, akkor nem engedelmeskedünk. Nem engedelmeskedünk ilyenkor a pápának.”

A Katolikus Egyház azt tanítja, hogy Krisztus a római pápát a hit és erkölcs kérdéseiben a tévedhetetlenség karizmájával ruházza fel, de a tévedhetetlenséget csak akkor gyakorolja, „amikor mint az összes hívő legfőbb pásztora és tanítója ... végleges formában hirdet ki egy hitre vagy erkölcsre vonatkozó tanítást”, amint azt az I. Vatikáni Zsinat kimondta.
Ferenc pápa még soha nem tett tévedhetetlen kijelentést - jegyezte meg Miriam anya.

Megjegyzései egybecsengenek Szent John Henry Newman megjegyzéseivel, aki a Norfolk hercegéhez írt levelében azt írta, ha egy pápa előírna egy erkölcstelen cselekedetet, például hazugságot, „a parancsa egyszerűen semmissé válna, mintha nem is ő adta volna ki, mert nincs hatalma az erkölcsi törvény felett.”

Ferenc pápa tévedett a COVID oltásokkal, az LMBT-vel kapcsolatban
Miriam anya külön rámutatott Ferenc pápa véleményére, miszerint a COVID-19 oltás „erkölcsi kötelesség” és „a szeretet cselekedete”. A Hittani Kongregáció egy 2020-as doktrinális jellegű megjegyzésben azonban kijelentette, hogy az oltás nem „erkölcsi kötelesség.”

„Amikor a pápa tehát azt mondja, hogy az rendben van, hogy beadjuk a vakcinát, akkor ennél tovább ment, és azt mondta, hogy szeretetlenség nem beadni azt” - mondta Miriam anya. „Ebben téved, és más esetekben is téved.”
„Nem én vagyok az ő bírája, de ismerjük a Katolikus Egyház tanítását.”

Kiemelte Ferenc pápának az LMBT-aktivista Fr. James Martin SJ-nek küldött legutóbbi üzenetét is, amelyben a pápa azt fejtegette, hogy azok a katolikusok, akik „elutasítják” az úgynevezett „LMBT-katolikusokat”, inkább tartoznak egy „szektához”, mint az Egyházhoz.

Ezek a megjegyzések „nem igazak”, mondta Miriam anya, rámutatva először is, hogy „nem létezik olyan, hogy "LMBTQ-katolikus.”
„Ha katolikusnak nevezed magad, és gyakorolod a homoszexualitást vagy az azonos neműek úgynevezett „házasságát” vagy párkapcsolatát, vagy ha aktív vagy ezekben, azzal kiátkoztad saját magad az Egyházból” - hangsúlyozta. „Lehet, hogy megkereszteltek katolikusnak, de utad nem a menny felé vezet, és nem vagy jó viszonyban Istennel. Bűnbánatot kell tartanod.”

Miriam anya hozzátette, hogy „azok, akik bűnbánatot tanúsítanak, akik életvitelszerűen cölibátusban élnek és tisztelik Istent, igen, ők katolikusok lesznek, de többé nem nevezik magukat ’LMBTQ’-nak, mert tudják, hogy ez szörnyen gyalázatos Isten előtt.”

„Ő mindannyiunkért meghalt, mindenkiért. De nem fogadja el a bűnös életmódot” - mondta és azt is kijelentette, hogy „lehetnek bizonyos hajlamaink anélkül, hogy úgy címkéznénk fel saját magunkat, hogy az nem segít nekünk, mintha Isten nem tudna megváltoztatni téged vagy a dolgokat.”

Ferenc pápa többször megbotránkoztatta a hívő katolikusokat azzal, hogy nyilvánosan támogatja az azonos neműek bejegyzett házasságát, ami ellentétes az Egyház tanításával, és tágabb értelemben az LMBT mozgalmat is.

Az argentin pápa számos további kétes kijelentése is vitát váltott ki, például „a vallások sokfélesége”, ami „Isten akarata”, és hogy a „hitehagyottak” a szentek közösségéhez tartoznak, és többek között az Amoris Laetitia című 2016-os apostoli buzdítása és a „Pachamama” botrány.

Az azonos neműek ’házassága’ ’egyáltalán nem szeretet’
Egy korábbi adásban Miriam anya egy hallgató azon állításáról is lerántotta a leplet, miszerint létezhetnek „szeretetteljes homoszexuális 'házasságok'.”
„Nem létezik olyan, hogy homoszexuális 'házasság'” - helyesbített. „Van olyan, hogy homoszexuális kapcsolat. De a házasság egy férfi és egy nő között van, nem pedig két férfi vagy két nő között. Ezt Isten így teremtette.”

„Amikor eltávolodunk Isten akaratától, amikor azt támogatjuk, ami kívül esik Isten akaratán, az egyáltalán nem szeretet,” hanem inkább „olyan végállomáshoz küldjük az embereket, ami az örökkévalóságig tartó kínzás” - mondta.

„Nincs olyan, hogy bármilyen homoszexuális, gyakorló homoszexuális vagy szodomita bejut a mennyek országába, és aki nem jut be a mennyek országába, az a pokolra kerül” - folytatta Miriam anya.

„Nem létezik olyan, hogy 'szerető homoszexuális „házasság”'. Nincs. Ilyen. Dolog.”
A cikk angol nyelven
Annaszu
Végre valaki, Valaki röviden, tömören kimondta.