Clicks28
ro.news

Africa: cel mai tânăr episcop italian împușcat

Părintele din Comboni Christian Carlassare, în vârstă de 43 de ani, episcopul ales din Rumbek, Sudanul de Sud, a fost împușcat în dormitorul său la 00:45 pe 26 aprilie.

Rănile la picior de sub genunchi nu pun viața în pericol, dar sunt grave. Medicii dintr-un spital Rumbek sponsorizat de Italia au oprit sângerările abundente. Mai târziu, Carlassare a fost transportat cu avionul la o clinică din Nairobi, Kenya.

„Nu au fost aici să mă fure sau să mă omoare pentru că ar fi putut să mă omoare cu ușurință”, a declarat el după incident. Un preot care dormea alături a vorbit despre o „împușcare țintită” spunând către AciAfrica.org că „au tras trei gloanțe, două într-un picior și celălalt la celălalt”. Carlassare stătea în fața ușii sale.

El a venit în 2005 în Sudanul de Sud ca misionar și a servit din 2020 ca vicar general în Malakal. La 8 martie, Francisc l-a numit la Rumbek, care nu a avut episcop în ultimii zece ani.

Un studiu al Universității din Pennsylvania din 2019 a constatat că jumătate dintre victimele împușcăturilor suferă de probleme de sănătate fizică și mentală pe termen lung.

Imagine: Christian Carlassare © AciAfrica.org, CC BY, #newsMtmmfufeeo