Clicks31
ro.news

Nimic care să-l privească : Francisc joacă rolul unui politician al ONU

„O criză ne schimbă pe toți”, a filosofat Francisc despre hype-ul coronavirusului în timpul unei discuții video din 25 septembrie cu Adunarea Generală a ONU.

El a proclamat sloganul că „este datoria noastră să regândim viitorul casei noastre comune și a proiectului nostru comun” și s-a lamentat că coronavirusul „a dus la pierderea a atât de multe vieți” - deși rata mortalității sale este comparabilă cu cea a gripei.

Francisc s-a plâns că „comunitatea internațională” s-a arătat în mare măsură incapabilă să onoreze promisiunile făcute la Acordul climatic de la Paris din 2015. Cu toate acestea, conform învățăturii catolice despre subsidiaritate, un papă nu trebuie să-și facă griji cu privire la astfel de chestiuni.

Cu toate acestea, Francisc a continuat să se plângă de o „situație alarmantă în Amazon și popoarele indigene”. Cea mai mare parte a discursului de șase pagini al lui Francisc a fost un pot-pourri de sloganuri goale referitoare la „fantezia sa de milă”, emigranți, sărăcie, industria armamentelor, naționalism, individualism și elitism.

Într-o notă separată, care a fost formulată cât se poate de vag, Francisc a numit că fiind „îngrijorător să vezi cât de simplu și convenabil a devenit pentru unii să nege existența unei vieți umane ca soluție la probleme care pot și trebuie rezolvate atât pentru mamă și pentru copilul ei nenăscut. ”

#newsZmnfdvzoej