Clicks483
charisma

A COVID leple alatt összekuszálódnak a vatikáni dolgok

2021. április 20. (LifeSiteNews) – Sokan megdöbbentek a legutóbbi videóm után azon a botrányon, hogy Ferenc pápa mögött egy festményt helyeztek el az asztala mögött, ahol a meztelen Krisztus törődik Júdással. Sokan mások is megdöbbentek, mert a festmény szerepelt a vatikáni saját újság címlapján, ahol az első három oldalt Júdás, Urunk árulója megváltása lehetőségének szentelték.

De nem csak ez történt mostanában. Az elmúlt egy hónapban Ferenc pápa „új világrendre”, és újabban „globális kormányzásra” szólított fel. Azt is láttuk, hogy a vezető bíborosok és püspökök követelik, hogy az Egyház áldja meg a homoszexuális szexuális egyesüléseket, és Ferenc pápa megtagadta, hogy kijavítsa őket. Mi több, tanúi lehetünk annak, hogy a pápa elutasítja a Szűzanya társ-megváltói címét, melyet évszázadok óta használnak a korábbi pápák. Azt is láttuk, hogy a pápa egy nyíltan homoszexuális személyt nevezett ki saját bizottságába a kiskorúak védelmére. Úgy tűnik számomra, hogy a COVID leple alatt a vatikáni dolgok teljesen összekuszálódnak.

Annyi tévelygés jött ki a Vatikánból az utóbbi időben, hogy úgy érzem, szükség van egy frissítésre, hogy összefoglaljunk mindent egy helyen, hogy lássuk milyen sebességgel következnek be a dolgok. A filozófusok azt mondják, hogy a dolgok a véghez közeledve felgyorsulnak. Bár a vég még mindig sehol sincs a láthatáron, a Rómából érkező romlottság sebessége és mélysége döbbenetes.

Megtudtuk az elmúlt héten, hogy a Vatikán ad otthont egy egészségügyi konferenciának, ahol ezt kapd ki, Dr. Anthony Fauci, vakcina fejlesztők, mormon vének, az abortuszpárti Chelsea Clinton, a népességszabályozás szószólója, Jane Goodall, egy New Age aktivista, egy prominens brit muszlim tudós, és az abortuszpárti amerikai színésznő Cindy Crawford is szerepel a 114 felszólaló között. A konferenciára, melynek címe: „Az elme, a test és a lélek felfedezése. Hogyan javítja az innováció és új egészségügyi rendszerek az emberi egészséget," a tervek szerint május 6-8 között kerül sor.

Március közepén hallottuk, hogy a pápa „új világrendre” szólít fel, és azt mondta, hogy a COVID-válság „elpazarlása” rosszabb lenne egy világjárványnál.
A Vatican News megjelentett egy részletet a pápa „Isten és a eljövendő világ” című könyvhosszúságú interjújából, amely Olaszországban március 15-én került a könyvesboltokba. Domenico Agasso olasz újságíróval beszélgetve – Klaus Schwabhoz kísértetiesen hasonló nyelvezeten – a pápa „új világrendre” szólított fel, mondván azt is, hogy a COVID-válságot nem szabad elpazarolni. „Ne feledjük, hogy van valami rosszabb, mint ez a válság: ennek elpazarlásának drámája”, mondta Ferenc. „Nem tudunk kijönni a válságból ugyanúgy, ahogy korábban voltunk: vagy jobban vagy rosszabbul jövünk ki belőle.”

A pápa még az üdvözülés teológiai aspektusát is összekapcsolta egy új világrend népszerűsítésével, összhangban a globalista politikával - arra utalva, hogy az üdvösség ennek a sikerétől függ. „Már nem fogadhatjuk el ujjongva az egyenlőtlenségeket és a környezeti anomáliákat. Az emberiség üdvösséghez vezető útja egy új fejlődési modell létrehozásán halad keresztül, amely kétségtelenül a népek közötti együttélésre összpontosít, összhangban a Teremtéssel.”

A pápa folytatta ezt a témát ebben a hónapban egy levélben, melyet a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap április 5-11. közötti ülésére küldött. Ferenc pápa a COVID-19 fényében „globális kormányzásra” szólított fel, határozottan kiállt az egyetemes vakcinák mellett, és siránkozott a „magához a természethez” kapcsolódó „ökológiai adósság” miatt. A levelet Peter Turkson bíboros, a Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában prefektusa kézbesítette.

Március 12-én Ferenc pápa megtiltotta a vatikáni Szent Péter-bazilikában a magánmisék megünneplését, amely évszázadok óta folyt. Öt bíboros elítélte az új intézkedést, beleértve Raymond L. Burke, Gerhard L. Müller, Walter Brandmüller, Robert Sarah, és Joseph Zen bíborosokat.

Március közepén Ferenc pápa elrendelt egy nagyszabású vizsgálatot az Istentiszteleti és Szentségi Kongregációnál, amit vatikáni bennfentesek nagyrészt az ortodox Robert Sarah bíboros elleni bosszúnak tekintenek, akit Ferenc pápa februárban nyugdíjazott.

Március 24-én Ferenc pápa elutasította Szűz Mária társmegváltói címét, amelyet évszázadok óta hisznek és tanítanak az Egyházban, és amit a korábbi pápák és szentek is használtak. Ferenc pápa azonban elítélte a tanítást, mondván, hogy Krisztus mellett nincsenek társmegváltók. „Az anya anyaként mindenkit betakar köpönyege alatt, és Jézus minket őrá bízott, mint anyára, nem pedig istennőre, nem mint egy társmegváltóra.”

Szintén március 24-én Ferenc pápa Juan Carlos Cruzt, egy nyíltan homoszexuális férfit nevezett ki a kiskorúak védelmével kapcsolatos pápai bizottságba. Cruz maga is egyházi szexuális visszaélések áldozata, ő volt az, akit Ferenc pápa 2018-ban a Vatikánba hívott egy zártkörű találkozóra, ahol -ahogy Cruz közzétette a találkozó után- a pápa megerősítette őt homoszexualitásában. A találkozó után Cruz nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc azt mondta neki, hogy „meleg vagy, de ez nem számít. Isten ilyenné tett, és ő így szeret téged, és engem nem érdekel. A pápa úgy szeret téged, ahogy vagy, boldognak kell lenned úgy, ahogy vagy.”

Cruz azt is elárulta, hogy Ferenc pápa azt mondta neki, hogy Viganò érsek, az Egyesült Államok apostoli nunciusa, megszervezte a pápa találkozóját Kim Davisszel, egy családpárti hőssel, aki megválasztott megyei jegyzőként börtönbe került inkább, mint hogy a neve a homoszexuális párok házassági anyakönyvi kivonatára került volna.

Miután a pápa kinevezte a Vatikáni Bizottságba, a médiának nyilatkozva Cruz megragadta az alkalmat, hogy elítélje a homoszexuális párok megáldását ellenző új vatikáni nyilatkozatot. Azt mondta, hogy a vatikáni tisztviselők, akik az új nyilatkozatot kiadták, „teljesen a saját világukban élnek, távol az emberektől, és megpróbálják megvédeni a védhetetlent”. A Hittani Kongregáció vezetésének megváltoztatására szólított fel, mondván, hogy ez aláássa Ferenc erőfeszítéseit egy befogadóbb egyház létrehozására.

Ami elvezet ahhoz a nagy tételhez, melyre szeretnék összpontosítani: a Vatikán március 15-i dokumentumának utóhatására, amely megtiltja, hogy a homoszexuális egyesülésben élők papi áldást kaphassanak.

Ferenc pápa legközelebbi munkatársai tudatták, hogy a pápa elégedetlen volt a nyilatkozattal, és úgy tűnt, hogy ezt sugallja a dokumentumok publikálása után a nyilvános nyilatkozatokban is. Még Burke bíboros is, akit nyilvánosan megkérdezett az EWTN adó, hogy igaz-e, hogy a pápa elhatárolódik a vatikáni nyilatkozattól, azt mondta, hogy ez nem túlzás.

Ezen kívül Christoph Schönborn bíboros- akiről Ferenc pápa azt állította, hogy az egyház egyik legnagyobb teológusa – „egyértelmű kommunikációs hibaként” csapott le a vatikáni dokumentumra, és azt mondta, hogy a homoszexuálisok megáldását nem fogják megtagadni. Schönborn, aki vezető prelátusa az egyháznak Ausztriában, azt mondta: „(ha) a kérelem az áldásra őszinte”, és egy homoszexuális pár azt kívánja Istentől, hogy segítse „az életutat,” homoszexuálisan vagy más módon, „akkor egy ilyen áldást nem fognak megtagadni.”

Nagy felfordulás tört ki az egész egyházban ennek eredményeként, különösen a liberális papság körében. Mark Coleridge ausztrál érsek (Brisbane) ezt tweetelte március 16-án: „Egy egyház, amely azt mondja, nem tudunk felszentelni nőket, ugyanúgy köteles megkérdezni, hogyan vonhatnánk be nőket a vezetésbe... egy egyház, amely azt mondja, hogy nem áldhatjuk meg az azonos neműek egybekelését, szintén köteles megkérdezni, hogyan vonhatjuk be az azonos nemű párokat.”

Georg Bätzing limburgi püspök, aki a Német Püspöki Konferencia elnöke, azt mondta, hogy „nem boldog” a CDF nyilatkozatával, ami arra utal, hogy az egyházi tanítást nem követik majd Németországban.

„Ez azt a benyomást kelti, hogy a teológiai vitát, melyről jelenleg az egyetemes egyház különböző területein vitáznak, beleértve Németországot is, a lehető leggyorsabban le kell zárni” - közölte a Katholisch. Bätzing hozzátette, hogy ez egyáltalán nem lehetséges, „mert a vita intenzív és sok helyen jó érvekkel folyik, és a lelkipásztori gyakorlattal kapcsolatos teológiai vizsgálatokat ma nem lehet egyszerűen hatalmi szóval félretenni az útból”.

Johan Bonny belga püspök azt mondta, hogy „szégyent érez egyházával kapcsolatban. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akiknek ez fájdalmas és érthetetlen” - írta.

A belga püspökök csoportos nyilatkozattal reagáltak, hogy továbbra is követni fogják Ferenc pápa ellentmondásos enciklikáját, az Amoris Laetitia-t, amikor a Katolikus Egyház és a homoszexuálisok kapcsolatáról van szó.

A legfiatalabb katolikus püspök Írországban, Paul Dempsey (Achonry) a tilalmat egy március 26-i reflexióban úgy nevezte, mint „az Egyház részéről bántó válasz az azonos neműekhez vonzódó embereknek”, ami az Ír Katolikus Püspöki Konferencia honlapján jelent meg.

Dempsey, akit Ferenc pápa 2020 januárjában Achonry püspökének nevezett ki, „problémásnak” nevezte a dokumentumban használt nyelvezetet. „A mélyebb probléma a nyelv területén merül fel, legjobb esetben hidegnek és távolságtartónak, legrosszabb esetben bántónak és sértőnek lehet mondani” - mondta.

Papok is felfedték magukat, hogy ellenszegülnek az Egyház homoszexualitásról való állandó tanításának.

A Deutsche Welle német napilap arról számolt be, hogy mintegy 60 német pap aláírt egy levelet, melyben kijelentik, hogy szembe szegülnek a CDF tanításával, és megáldják a homoszexuális párokat. „Tekintettel arra, hogy a Hittani Kongregáció megtagadta a homoszexuális partnerségek megáldását, felemeljük a hangunkat, és azt mondjuk: továbbra is kísérjük azokat az embereket, akik elköteleződnek egy partnerségben, és megáldjuk kapcsolatukat a jövőben. Nem utasítjuk vissza az áldási ceremóniát.”

Egy hasonló kezdeményezés Ausztriában egy 350 papból álló csoport, melyet Helmut Schüller pásztor szervezett, akik kijelentették, hogy a „Felhívás az Engedetlenségre 2.0” keretében „továbbra is megáldják az azonos nemű párokat.”

Hogy le ne maradjanak, néhány pap Amerikában vitte a szószékre, hogy ellenzik a vatikáni dokumentumot, magukat eretneknek nyilvánítva a folyamatban. Amerika első katolikus papi rendje, a paulisták nyíltan bírálták a homíliákban a Vatikán rendeletét, hogy az Egyház nem áldhatja meg a homoszexuális párokat. A hír valójában a LifeSite portálhoz egy homoszexualitásból megtért személytől, Joseph Sciambrától érkezett, aki összeállított egy videót papokról, akik a Szent Pál Apostol Misszionárius Társaság plébániáin New Yorkban, Bostonban, és Los Angelesben nyíltan kifogásolták a Hittani Kongregációt.

És ha reménykedsz vagy arra gondolsz, hogy Ferenc pápának foglalkoznia kell ezzel vagy tisztáznia, mi már tudjuk a pápa válaszát. Két magas rangú bíboros megkereste a pápát, hogy korrigálja a német püspöki konferencia vezetőjét ebben a kérdésben. Edward Pentin, a világ egyik legjobb vatikáni riportere beszámolt arról, hogy Luis Ladaria jezsuita bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa és Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa svájci elnöke azt kérte, hogy Bätzing püspök, a Német Püspöki Konferencia elnöke jöjjön Rómába, hogy korrigálják. Ne feledjük, hogy Bätzing „közvetlenül megkérdőjelezte” az egyház számos alapvető tanítását „a nők papi felszentelésére, az azonos neműek házasságának megáldására, a papi cölibátusra és a protestánsok szentáldozására” vonatkozóan.

Egy forrás azt mondta a National Catholic Register számára, hogy „a Santa Marta nemet mondott” a bíborosok kérésére, hogy Bätzinget korrigálják. A Santa Marta természetesen a pápa rezidenciája. Így Ferenc pápa mondott nemet a kérésre.

Legalább Burke bíboros kész volt felszólalni az egyik püspök ellen, aki eretnekséget beszélt. Raymond Arroyo-val beszélgetve az EWTN csatornán Burke bíboros szóvá tette, hogy Bonny püspök elutasította a Vatikán rendelkezését, és megengedi a homoszexuális párok megáldását.
Istennek hála, hogy valaki kiáll Krisztus egyházának igazsága mellett. És hadd zárjam le ezzel. Korunkban egyre nehezebb azonosítani az igazi katolikusokat, az igaz hívőket. Találtam egy nagyon szép idézetet Robert Mader Cross and Crown [Kereszt és korona] című könyvében. Számára egy igazi katolikus ezt jelenti:

„A kereszténység nem lehet számunkra semmi más, mint ami volt az apostoloknak: egy élő kapcsolat Jézussal . . . Sem a munka, sem a politika, sem a sajtó, sem a tudomány, sem a sport nem foglalhat el bennünket annyira, amennyire elfoglalja emlékezetünket és értelmünket Jézus. Ez a kereszténység! . . . Minden valódi keresztény számára, még hét közben is, a templomnak, a háznak, ahol Jézus él, erősebb vonzerővel kellene rendelkeznie bármelyik más háznál a városban… Nem akarni Krisztust szeretni, aki maga a szeretet, az a bűnök bűne! Aki nem szeret, azt elítélik. Újra keresztények akarunk lenni. Újra szeretni akarunk, szeretni és meghalni Krisztus királyért.”
A cikk angolul