Clicks485
hu.news

Halott: Az amerikai apácát megerőszakolták Guatemalába, teherbe esett és abortuszra ment

A 62 éves Dianna Ortiz Orsolya rendi apáca február 19-én halt meg rákban egy washingtoni kórházban.

Dianna a coloradói Colorado Springsben született, nyolc gyermek közül a középső volt. Apja uránbányász volt. 17 évesen lépett be az Orsolya rendbe, és 1987-ben Guatemalába ment gyerekeket tanítani.

Miközben 31 éves misszionáriusként szolgált Guatemalában, Dianna apácát a CIA által támogatott rendőrök rabolták el. Guatemalavárosba vitték, ahol 24 órán keresztül cigarettákat nyomtak el rajta, és kihallgatás alatt többször megerőszakolták. 1995-ben Diannának 5 millió dollár kártérítést ítéltek meg.

A kínzás abbamaradt, amikor egy észak-amerikai akcentussal rendelkező férfi belépett a szobába, és angolul azt mondta: "Bazmeg". Spanyolul azt mondta a kínzóknak: "Hülyék! Hagyjatok békén. Észak-amerikai, és tele vannak a hírek vele."

Dianna apácának azt mondta: "Meg kell bocsátani azoknak a srácoknak, ők hibáztak." Szökésétől számított 48 órán belül visszatért az Egyesült Államokba.

A többi kínzás áldozatához hasonlóan a nővér is részleges memóriavesztést szenvedett abból az időből, mielőtt Guatemalába ment, és újra be kellett mutatni családjának. Hosszú időbe telt, amíg helyreállította az emberekbe vetett bizalmát.

Dianna apáca is teherbe esett a nemi erőszak miatt. A kínzások hatása miatt abortuszra ment. Ez fokozta a bűntudat és az érzelmi szorongás érzését.

#newsJdjmkpdsbk