Clicks537
hr.news
1

Kardinal Burke zatvorio vrata staje nakon što je stoka pobjegla

U ovim koronavirusnim vremenima koja su "čudnija" nego što bi trebala biti, biskupi nemaju moć "izostaviti" vjernike od nedjeljne obveze, rekao je kardinal Burke.

Razgovarajući o "Katoličkoj akciji" (YouTube, 24. svibnja), on izražava bojazan da bi oni katolici koji "nisu toliko dobro katehizirani" - što znači: gotovo svi - mogli protumačiti biskupovo koronavirusno "izostavljanje" s nedjeljne mise kao znak da je nedjeljna sveta misa samo još jedna "pregovaračka praksa" u Crkvi.

U kritici imenuje nadbiskupa La Plate Víctora Manuela Fernándeza koji je predložio da bi se nedjeljna obveza mogla "ukinuti" - kao da se to nije de facto dogodilo desetljećima prije.

Burkeova opomena je i pokušaj zatvaranja vrata staje nakon što stoka pobjegne. Sada je već više od 50 godina ta nedjeljna obveza zanemarena, dok svećenstvo zbog toga ostavlja katolike u mraku.

#newsAnsmlompuu

Djelka
To toliko boli i nemogu razumjet da se crkva predala civilnoj vlasti zanemarivsi samog Krista koji ju je stvorio i nemogu prihvatiti da dezinfekcijsko sredstvo ima vecu moc od blagoslovljene vode , za mene je to gubitak vjere svih koji to primjenjuju kao ispravno postupanje .
Neka nitko nekaze da je to poniznost jer je to neprihvatljivo da se trazi da se pukklanja svjetu .