hr.news
97

Biskup želi "riješiti se ovog fašista"

Pomoćni biskup Belo Horizontea, Vicente de Paula Ferreira (50) napisao je na Twitteru (14. lipnja) kako je tražio od Boga da nam "pokaže način da se riješimo ovog brazilskog fašista".

Dobrotvorni prelat govorio je o brazilskom predsjedniku Jairu Bolsonaru, moleći Boga da da "hrabrosti da se suočimo s tiraninom koji ubija naš narod", zaključivši svoju molitvu zazivom: "Izbavi nas, Gospodine, od vladanja smrću".

Kad im odgovara - na primjer u slučaju predsjednika pobačaja Bidena - boljševički kler brzo dolazi do izražaja da "Crkva treba ostati van politike". Da je Bolsonaro imao podršku oligarha, kukavnički Ferreira ne bi ga nikada napao.

Ferreira je poznati vrijeđaoc Bolsonara. U ožujku je rekao da je "barbarstvo cilj naše loše vlade", zagovarao je Bolsonarov impeachment, umanjujući ga kao "najvećeg saveznika Covida-19", i žaleći za "ovim genocidnim kapitalističkim sustavom".

Ferreira može i drugačije. U svibnju je za Oglobo.Globo.com rekao da moramo raditi na izgradnji Kraljevstva Božjeg, koje se "temelji na bratstvu" [sic!] i da stoga moramo "vršiti dijalog" [sic!] s ljudima "koji čak ni ne vjeruju u Isusa, ali koji se bore za zajedničke ciljeve".

#newsNfbeacnuum