Clicks309
hr.news

Izvanredno: Švicarski biskupi javno se protive nunciju

Švicarski nuncij Thomas Gullickson (69) je "nediplomatski diplomat" i voli "protiviti se", prigovarala je Kath.ch, službena web stranica švicarskih biskupa, 1. srpnja.

Gullicksona se optužuje da je bliži Ratzingeru nego Franji, da je "obožavatelj latinske mise", protivi se pobačaju djece i ima "simpatije" za Bratstvo svetog Pija X.

Kath.ch citira antikatoličke švicarske novine koje su 2015. godine napisale da je Gullickson konzervativan "poput mnogih predstavnika američkog svećenstva."

Web stranica je ljuta na Gullicksona zbog tvitanja truizma da "pilula protiv beba čini bebama ono što IS čini odraslima".

Gullicksonova nedavna izjava da se "Isus ne bi prepoznao u današnjoj Crkvi" izaziva Kath.chov izričaj da se "za nuncija prošlost ne odnosi na biblijska vremena koja su bila dinamična, mnogoglasna, raznolika" - kao da bi "dinamični, mnogoglasni, raznoliki" švicarski biskupi tolerirali svakoga tko se razlikuje od njihove krute i uske stranačke loze.

Kath.ch Gullicksonu zamjera zbog divnih paramenata u kojima je zaredio dva đakona "konzervativnog" Bratstva svetog Petra i insinuira da ti paramenti ne bi odgovarali ukusu Krista.

Vjerojatnije je da zaljubljenik u Bibliju Kath.ch nema pojma o Bibliji i pompozno ukrašenom Velikom svećeniku koji se koristio u Jeruzalemskom hramu u očima Krista.

Kath.net Gullicksona definira de facto kao "antisemita" zbog kritiziranja američkog milijardera Georgea Sorosa koji je zaradio svoj novac nemoralnim financijskim špekulacijama.

Međutim, za Kath.ch, Soros je promotor boljeg društva, pa čak i "preživjeli iz holokausta", iako je Soros u razgovoru sa Steveom Kroftom 1998. godine priznao da je kao tinejdžer sudjelovao u oduzimanju židovske imovine nacional-socijalistima i ne osjeća se krivim za to.

Kath.ch je obećao nastavak svog udaranja po Gullicksonu.

#newsNjwvfklykq