Clicks194
hr.news

Promjena režima: Franjo postao Bidenov oltarni dječak

Franjo je 15. svibnja primio Johna Kerryja, posebnog klimatskog izaslanika Bidenovog budnog režima, koji je istog dana posjetio Vatikan na konferenciji zatvorenih vrata o "Sanjanju o boljem restartu".

Čini se da je "restart" zamijenio zlokobni "reset". Sudjelovali su ministri financija Meksika, Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije i Argentine, ljevičarski ekonomisti i čelnici Svjetske banke, Afričke unije, Rockefellerove zaklade i Međunarodnog monetarnog fonda.

Laskavi Kerry izjavio je za VaticanNews.va da je Franju upoznao jer je on "moralni autoritet na temu klimatske krize" i "jedan od, ako ne i najmoćniji glas na planeti". Ipak, upravo su oligarsi ti koji putem svojih medija odlučuju koje će glasove učiniti "moćnima", a koje suzbiti.

"Vatikan je možda mala cjelina", nastavio je laskati Kerry, "ali jato je ogromno na globalnoj osnovi i Njegova svetost, papa Franjo, može pomoći u poticanju djelovanja zemalja".

Kerry je "katolik" na papiru čije su stavove pobačaja američki biskupi osudili 2004. godine, kada se kandidirao za predsjednika. Hrabri tadašnji nadbiskup sv. Louisa, Raymond Burke vodio je rat pričesti protiv njega.

#newsWtvbiodscn