hu.news
1233

Abszurd büntetés egy régen lezárt visszaélési ügyben: eltávolítják a művészeti alkotásokat

A franciaországi Lyon érsekségének visszaélésekkel foglalkozó boszorkányvadászai több mint 40 (!) év után újra felmelegítenek egy régi ügyet, amely Louis Ribes atyát (+1994) érinti.

Halála után 28 évvel azzal vádolják, hogy "ötven" fiút és lányt zaklatott - holott az egyházmegye csak néhány panaszossal állt kapcsolatban.

Ennek ellenére a lyoni, grenoble-i és saint-etienne-i egyházmegyék úgy döntöttek, hogy "megbüntetik" a műtárgyakat, és eltávolítják Ribes műveit a templomokból. Ennek az ostobaságnak a gyakorlatba való átültetése nehézkes Ribes ólomüveg ablakai esetében, amelyek Franciaországban az önkormányzatokhoz, nem pedig az egyházhoz tartoznak.

Miután a püspökök levelet küldtek a polgármestereknek, amelyben elmagyarázták ikonoklasztikájukat, a polgármesterek azt válaszolták, hogy "megdöbbentek", azonban azt kérdezik, hogy "mire és milyen pénzből cseréljék ki az ólomüveg ablakokat", különösen mivel egyes templomok nemzeti műemlékként vannak számon tartva, és a polgármesterek nem dönthetnek egyedül.

Ribes a "templomok Picassójaként" volt ismert - a korszak néhány más "szakrális" művészéhez képest - meglepően szép alkotásaival. Üvegfestményeket, illusztrált könyveket és több száz festményt készített, amelyek mind felismerhetők színes stílusukról.

Ribes árván nőtt fel, egy nagynénje és a keresztapja nevelte, aki szintén pap volt.

#newsHixfjjwtillowoa
Így fogják a templomokban az Antikrisztust imádni, ahogyan mondvacsinált ürügyekkel rombolnak...