Clicks414
hu.news

Schneider püspök megpróbált katolikus hitet tanítani Ferenc pápának

Ferenc pápa imájában Ábrahámhoz, amelyet márciusi iraki látogatásán mondott ki, "sok a zavar" - mondta Athanasius Schneider püspök a Fatimai Szűzanya Testvériségnek április 16-án (videó lent).

"A keresztények, a zsidók és a muszlimok nem ugyanolyan Ábrahám gyermekei" - hangsúlyozza. A zsidók Schneider szerint Ábrahám "biológiai leszármazottai", és néhány arab is, "de a keresztények, az egyház, a hit által Ábrahám igazi gyermekei".

Schneider megismétli azt a közhelyet, hogy az evangélium szerint csak azok Ábrahám igazi gyermekei, akik hisznek Krisztusban.

Ezért "az evangélium elárulásának" nevezi, ha azt mondjuk, hogy a modern zsidók és a muszlimok ugyanolyan hitűek, mint a keresztények, és Ábrahámban ugyanaz az atyjuk: "Nem változtathatjuk meg az evangéliumot, hogy politikailag korrektek legyünk".

Schneider megpróbálja megértetni Ferenc pápával, hogy Krisztus az egész emberiségtől megköveteli, hogy higgyen abban, hogy ő Isten fia, mert "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van. Aki viszont nem engedelmeskedik a Fiúnak, az sohasem látja meg az örök életet, hanem Isten haragja alatt marad". (János 3:36).

#newsCkvlklvgdm