Clicks177

Tragikus erdélyi "oltakozási" demagógia a magyar nyelvű liberálbolsevik sajtóban

Böjte Csaba atya vállalta, hogy a sajtónyilvánosság előtt beoltatja magát koronavírus ellen a búcsú napján a csíksomlyói kórház udvarán tartott oltásmaratonon. A ferences szerzetes a Maszolnak elmondta: a búcsús szentmise végén menne át az oltópontra és kérné a vakcinát.

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ezen a héten péntektől vasárnapig előjegyzés nélküli, Covid-19 elleni oltásmaratont szervez. Az időpont és a helyszín – a csíksomlyói kórház udvara – kiválasztása nem véletlen, az akciót a szombati búcsúhoz kapcsolták abban a reményben, hogy a zarándokok élni fognak a lehetőséggel.
Az oltásmaraton szervezői segítséget kaptak Böjte Csabától, aki vállalta az akció népszerűsítését: a búcsú napján, szombaton, sajtónyilvánosság előtt beoltatja magát – tájékoztatta a Maszolt Tar Gyöngyi. A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, hálásak a ferences szerzetesnek, amiért példát mutat, és motiválja a híveket az oltás beadatására. Emlékeztetett, hogy Böjte Csaba nemrég átesett a Covid-betegségen, tehát vannak antitestjei, így számára nem volt sürgős a vakcina beadatása. "Ennek ellenére vállalta, hogy beoltatja magát" – mondta Tar Gyöngyi.
Az oltásmaraton pénteken 15.00–20.00 óra között, szombaton 08.00–20.00 óra között, vasárnap 08.00–15.00 óra között zajlik a csíksomlyói kórház udvarán. A Pifzer-BioNTech (2 adagos, 16. életévüket betöltött személyeknek) és Johnson&Johnson (1 adagos, 18. életévüket betöltött személyeknek) vakcináját használják. Az oltást a helyszínen személyazonossági igazolvánnyal lehet igényelni, előjegyzés nem szükséges. Kiskorúak egyik szülő jelenlétében juthatnak oltáshoz. A szervezők közölték, hogy tanácsadással is segítenek, a helyszínen önkéntes orvosok, asszistensek és regisztrátorok teljesítenek folyamatosan szolgálatot.
Az oltás a tudósok talentuma Böjte Csaba hat hónappal ezelőtt esett át a koronavírus-fertőzésen. A Maszolnak elmondta, most érzi úgy, hogy eljött az ideje beoltatni magát. Mivel egyébként is ott lesz a csíksomlyói búcsún, gyóntat is, és lehetőség nyílik a kegytemplom tőszomszédságában, a kórház udvarán az immunizálásra, a búcsús szentmise végén menne át az oltópontra és kérné a vakcinát – tájékoztatta portálunkat. „Ez szerintem az élet rendje, ha fáj a fogam, akkor elmegyek a fogorvoshoz, és nem okoskodok, hogy majd a Jóisten imádságra meggyógyítja. A Jóisten azért adta a talentumot, hogy azt használjuk. Ugye a pék, az autójavító használja a maga tudását. A kidurrant kerék mellett nem imádkozom, hanem keresek egy szakembert, aki vulkanizálja a kereket. Ilyen egyszerűnek tűnik nekem” – hozta fel a példákat a ferences atya. Rámutatott, Szent Ágoston azt mondta, nem az a csoda, hogy Jézus ötezer embernek adott enni a pusztában, hanem az, hogy naponta, a szántó-vető emberek becsületes munkájával több milliárd embert táplál a Jóisten. „Nem kell mi csodát várjunk, hanem nekünk kell csodává válnunk, csodát tennünk. És ha az orvosok képesek legyőzni a koronavírusos fertőzést, akkor halleluja! Dicsérjük, és ne szidjuk őket, ne blamáljuk a munkájukat, mert ők sokat küzdöttek, tanultak az eredményeikért!” – fejtette ki Böjte Csaba.

maszol.ro/…ya-a-bucsu-napjan-kapja-meg-a-vakcinat-Csiksomlyon
lowoa
Egerben nem volt egyetlen pap sem aki imádkozott volna, hogy a tornádó elkerülje városukat. Aztán Pécsen azért legalább volt egy pap, aki még emlékezett a bölcs öregek tanácsaira, így el is kerülte a várost. Mosonmagyaróvárit pedig már láttad, bár az orosházi még érdekesebb, hogyan képes behatolni a tornádó a városközpontba, ennyire nagy lenne a hitehagyás...