Clicks297
hu.news

Viganó érsek: Isten ítélete San Rafael püspökére vár

Viganò érsek elmondta, hogy megdöbbent, amikor hallotta, hogy bezárják Argentína legnagyobb szemináriumát, ami a San Rafael egyházmegyében található. Szerinte ez egy "visszaélés".

Egy július 30-ai nyílt levélben Viganó azzal vádolta Eduardo Taussig püspököt, hogy az egyik pap dicsérendő módon elutasította a kézbe áldozást, de a püspök ezt a "kifogást" használja fel arra, hogy bezárja a szemináriumot, így a szeminaristákat más helyen nevelhetik át.

Viganó szerint Taussig csalódott, hogy az elmúlt évtizedek ultra modernista kiképzése ellenére még mindig vannak jó papok, akiknél az "engedelmesség" nem áll az Oltáriszentség felett. Az igazság az, hogy Taussig egy újabb "konzervatív", aki lecseréli a hitet és Krisztust "az engedelmességre és a püspökre".

Viganó figyelmezteti Taussigot, hogy lehet, hogy az egyház ellenségei megtapsolják, de nem kerülheti el Isten ítéletét.

Taussig püspöki mottója a következő: "Paternális és fraternális adakozással" - ám "semmi paternális" nincs abban, hogy megbünteti a papokat, amiért nem akarték megszentségteleníteni az eucharisztiát.

Viganó azt akarja, hogy a San Rafael esethez hasonló büntetéseket inkább a svájci Basel egyházmegyében osszák, ahol a nők misét utánoznak, de tudja, hogy ez "elhanyagolható" az eucharisztia megszentségtelenítése szempontjából.

#newsDrwvqvhjvx