Clicks171
hr.news

Normalna groblja: Kanadske "masovne grobnice" ispostavile su se prijevarom

Navodno nedavno "otkriće" ljudskih ostataka u 182 "neoznačena" groba u bivšoj indijanskoj rezidencijalnoj školi Kootenay u Cranbrooku u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi nije bilo neočekivano, bivša šefica Sophie Pierre izjavila je za GlobalNews.ca (2. srpnja).

Postojanje groblja nije bilo nikakva tajna, samo su se drveni križevi koji su izvorno obilježavali grobna mjesta tijekom godina pogoršavali. "Nema otkrića, znali smo da je tamo, to je groblje", rekla je Pierre. "Činjenica da se u groblju nalaze grobovi ne bi trebala nikoga iznenaditi."

Školom Kootenay upravljali su između 1890. i 1970. godine Misijski oblati Marije Bezgrješne, a kasnije kanadska vlada za obrazovanje kanadskih Indijanaca.

Nakon lažnih "otkrića" kanadskih školskih groblja, mrzitelji crkava, koje su promovirali oligarsi, optužili su Crkvu za "genocid". Kao posljedica ove kampanje blaćenja dvadesetak (!) crkava u Kanadi spaljeno je ili uništeno. Ispod je videozapis Župe sv. Jude u Vancouveru, Britanska Kolumbija, vandalizirane 1. srpnja.

U rezidencijalnim školama koje je od 19. stoljeća željela i dijelom ih vodi vlada za obrazovanje kanadskih Indijanaca, neki su učenici umirali kada je smrtnost djece bila relativno visoka zbog bolesti koje su u to vrijeme bile neizlječive.

Lažna otkrića korištena su za promicanje "cancel" propagande ljevice, preimenovanje mjesta, spaljivanje crkava, rušenje kipova, uklanjanje "Dana Kanade", demoniziranje kanadske povijesti i poticanje rasne mržnje i nacionalnog mazohizma. Nacrt toga je denacifikacija koja je primijenjena na Njemačku nakon Drugog svjetskog rata.

#newsAkbjfgkvzo

00:12