Clicks32
ro.news

Răspunsul pentru Viganò? Episcopul Schneider prezintă tezele sale la conciliul Vatican II

Episcopul Athanasius Schneider a scris la 24 iunie că Vatican II are nevoie de corecții și a explicat unde și de ce.

Acest text se arată ca un răspuns la cererea arhiepiscopului Viganò de a renunța la conciliul Vatican II cu totul.
Schneider subliniază că se poate critica sau corecta un consiliu. Pius XII, de exemplu, a declarat în 1947 că numai punerea mâinilor și rugăciunea de consacrare sunt necesare pentru validitatea Tainelor. El a contrazis astfel Sinodul de la Florența, potrivit căruia predarea potirului aparține și chestiunii acestui sacrament.

Eugeniu al IV-lea (1446) și Vatican I (1870) au condamnat decretul „Frequens” al Consiliului din Constanța, care fusese confirmat de Martin V în 1425, potrivit căruia un conciliu se află deasupra Papei.

Prin urmare, Schneider dorește să corecteze următoarele probleme la conciliul Vatican ÎI:

- afirmația că libertatea religioasă este un drept voit de Dumnezeu de a practica chiar și o religie falsă;
- afirmația că se poate distinge între Biserica lui Hristos și Biserica Catolică, astfel încât prima să „subziste” („subziste cu”) în cea de-a doua;
- atitudinea Consiliului față de religiile necreștine și de lume.

Schneider subliniază că conciliul Vatican II nu a dorit în mod expres să prezinte învățături infailibile, s-a dorit a fi văzut ca un consiliu pastoral și nu a fost clar. El dovedește acest lucru cu Pavel al VI-lea care a simțit nevoia să publice o notă explicativă asupra lui Lumen Gentium.
Schneider descrie istoria impactului conciliului Vatican II ca fiind „catastrofal”. Îl laudă pe întemeietorul Fraternității Sf. Pius X, arhiepiscopul Marcel Lefebvre, care a criticat cu tărie conciliul Vaticanul II și le-a comparat franchețea cu cea a unor mari Părinți ai Bisericii.
Schneider critică dezvoltarea chiar înainte de conciliul Vatican II. Cu Benedict XV (+1922) a început o infiltrare a episcopilor cu un spirit secular și modernist, care a continuat să crească în fața Sinodului.

De asemenea, Ioan XXII (+1963) pe care Schneider nu îl consideră modernist, a arătat un complex de inferioritate față de lume, dar „cu siguranță” a avut intenții bune, consideră Schneider.

#newsBcxtlsfxbf