Clicks40
ro.news

Noroc! Francisc critica din nou cu înverșunare bloggerii catolici

În timpul audienței generale din 23 iunie, Francisc nu a reușit să-și rețină furia asupra bloggerilor catolici care au devenit opoziția extraparlamentară împotriva tiraniei sale.

El s-a aruncat împotriva celor care „seamănă diviziune și neîncredere online” numindu-i „predicatori” care prin noile mijloace de comunicare „pot deranja comunitățile”. „Comunitatea” cea mai tulburată de predicarea catolică este Vaticanul lui Francisc.

Francisc i-a identificat pe acești bloggeri ca fiind cei care insistă să fie „așa cum o numesc ei - adevărați„ păstrători ai adevărului ”.” Cu alte cuvinte: Francisc nu-și face griji cu privire la nenumăratele pagini web moderniste „care înăbușă adevărul prin răutatea lor” (Rom 1,18). Ce este în neregulă cu „păstrarea adevărului”?

În timpul dezbaterii sale, Francisc a înviat vechiul arsenal de propagandă anti-catolică, spunând că bloggerii catolici „afirmă cu tărie că adevăratul creștinism este cel la care aderă.” Creștinul este într-adevăr chemat să creadă, să nu se îndoiască. Potrivit lui Iacov 1,6, cel care se îndoiește „nu trebuie să se aștepte să primească nimic de la Domnul.”

Bătrânul Francisc, blocat în formele secularizate din anii 1960, îi acuză în cea mai mare parte pe catolici tineri și convinși că „s-au identificat cu anumite forme ale trecutului” - de parcă „trecutul” sau „prezentul” ar fi criterii pentru adevăr.

Pentru Francisc, există „o tentație de a se închide în unele dintre certitudinile dobândite în tradițiile din trecut”. Cu o certitudine încăpățânată, el continuă să arunce o lumină proastă asupra unor termeni precum „certitudine” și „tradiție”. Acest lucru se datorează parțial formării sale teologice slabe din anii 1960 și a ignoranței rezultate a Scripturilor care învață să „rămână fermi și să țină ferm de tradiții "(2Th 2,15) și să se țină departe de credincioșii care nu trăiesc conform tradiției pe care au primit-o (2Th 3,6).

Inevitabil, Francisc a acuzat și acești „noi predicatori” de „rigiditate” și lipsă de „blândețe și ascultare”. Ascultare? Nu Francisc a fost cel care a strigat catre tinerii din Rio de Jainero: „¡Hagan lío!” („Faceți o mizerie).

#newsLbfpwntgba