hu.news
492

Ouellet bíboros: A zsinat célja, hogy megváltoztassa az egyházat

A német püspökök állítólag nem akarnak szakítani az egyházzal, és igyekeznek "elkerülni az egyházszakadást", de erős "kulturális és média" nyomás nehezedik rájuk.

Így hízelgett Marc Ouellet bíboros, a Püspöki Kongregáció vezetője a német püspököknek az ad limina látogatásukról szóló nyilatkozatában - írja a VaticanNews.va november 24.-én.

Mert ő "megérti" a püspököket. Számára a valódi vétkesek egy "néhány évtizeddel ezelőtt keletkezett teológusok korlátozott csoportja", akiknek a napirendje "hirtelen" a "német püspöki kar többségi javaslatává" vált.

Ouellet beszédében emellett említette a házas papokat, a nők felszentelését, a homoszexualizmust, a gender-elméletet, a katekizmus módosítását és még sok mást is.

"Mi történt? Hogy jutottunk ide?" - tette fel a kérdést a hamisan meglepődve, mintha mindez egyik napról a másikra történt volna.

Ouellet-nek az a benyomása, hogy a visszaélési ügyeket kihasználják, hogy más, nem közvetlenül hozzájuk kapcsolódó eszméket érvényesítsenek. Jelenleg a katolikus erkölcs "alapvető megváltoztatásáról" [értsd: megszüntetéséről] van szó.

Ezért minősíti a zsinat célját "az egyház változásaként" és nem "lelkipásztori újításként".

Kép: Ad-Limina © Pressefoto, Deutsche Bischofskonferenz, #newsIaemtifaym