Clicks4
ms.news

Penipuan Penyalahgunaan: “Bishop Kini Hanya Bimbang Terhadap Aspek Kelihatan Baik"

Mengalihkan preskripsi yang telah mengalihkan bebanan atas bukti paderi dituduh dengan “percabulan seksual,” tulis NorthJersey.com (9hb Februari).

Keluaran terkini Bishop Amerika Syarikat mendapati bahawa terdapat sebanyak 54% (!) alegasi yang diterima antara Julai 2018, dan Jun 2019 yang merupakan yang tidak boleh percaya. Yang lain tidak dipastikan lagi.

Paderi yang tersalah tuduh baru-baru ini telah menghadirkan diri ke mahkamah di San Diego, St. Louis, New Orleans, Omaha, Nebraska, dan Youngstown, Ohio. Lebih ramai lagi yang akan muncul.

Father Detroit Eduard Perrone (dalam gambar) telah memenangi pampasan sebanyak $125,000 terhadap detektif yang memalsukan laporan tuntutan rogol.

Kini Father Buffalo, Roy Herberger yang bebas menyediakan fail defamasi 2020 terhadap kes seorang lelaki yang tersalah tuduhnya setelah Diocese Buffalo menawarkan wang untuk “mangsa percabulan.”

Attorney Defens, Christopher Kolomjec berkata, bishop-bishop kini tidak mempertahankan hak paderi, “Gereja hanya bimbang sama ada mereka kelihatan baik sahaja."

Peter Tilem, attorney defens White Plains, kini telah dibanjiri dengan panggilan telefon memandangkan adalah lebih senang untuk menuduh dalam undang-undang terkini. Dia telah menolak seramai 10 orang “pelanggan percabulan seks” yang kelihatan "gelap."

"Mahkamah kini dibanjiri dengan kes, ia adalah sukar untuk mereka mengasingkan opportunis daripada mangsa sebenar," katanya, "tiada penghalang yang wujud dalam mengelakkan seseorang daripada membuat sesuatu terhadap mereka sejak 40 tahun yang lalu."

"Dalam Gereja Amerika, terdapat tanggapan bersalah," tambah attorney Las Vegas, Robert Flummerfelt, "Gereja adalah lebih tertekan di bawah pesalah-guna yang sukar ditangani, banyak paderi yang merasakan diri mereka dibuang di bawah bas."

#newsJwfbczprgo