Clicks371
hr.news

Kardinal Marx laže svijetu u lice: "Nikada nisam pozivao na gej blagoslove"

Tijekom konferencije za novinare (19. veljače), prije početka kontinuiranog sastanka njemačkih biskupa u Ingolstadtu, kardinal Marx iz Münchena začudio je svijet tvrdeći da "uopće nisam govorio o javnom blagoslovu homoseksualnih parova", iako je odmah dodao: "Ali tema je prisutna".

Igrajući se riječima Marx je rekao da, kada je 3. veljače razgovarao s Bayerischer Rundfunk, nije tražio "Segnung" (blagoslov), već "Zuspruch", što je njemačka riječ koja se, osobito među liberalima, koristi kao sinonim za "blagoslov".

Međutim, kada je Bayerischer Rundfunk izvorno objavio intervju pod naslovom "Blagoslov homoseksualaca je moguć", Marx nije prosvjedovao. Web stranica njemačke biskupije katholisch.de napisao je 3. veljače: "Marx smatra blagoslov homoseksualaca mogućim". Opet, Marx je šutio.

Sada odjednom sve odbija. "Objavljivanje i poricanje" je taktika koju koriste varljivi političari kako bi ljudi navikli na pretjerane prijedloge i kako bi takvi prijedlozi postali društveno prihvatljivi. Blagoslovi gej pseudo-braka su već izvedeni u njemačkoj crkvi i biskupi ne čine ništa kako bi ih zaustavili.

Slika: Reinhard Marx, © Raimond Spekking, CC BY-SA, #newsNflmrobqyt