Clicks26
ro.news

Atac asupra episcopului: preoții au acționat cu participare laică autentică

Trei preoți sunt printre 12 (alte surse: 24) persoane arestate pe 26 aprilie, la câteva ore după ce episcopul ales al Rumbek Christian Carlassare a fost împușcat, raportează AciAfrica.org.

Polițiștii urmăreau indicii cruciale de la un telefon mobil găsit la locul crimei. Unul dintre oamenii înarmați care l-au împușcat pe Carlassare l-a scăpat, iar Carlassare a căzut peste el.

Printre cei arestați se numără personalități laice proeminente ale eparhiei Rumbek. Președintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, catolic, a cerut o investigație rapidă a crimei.

Ministrul în funcție al informației și comunicării, William Kocji Kerjok, a declarat pentru Radio Tamazuj pe 26 aprilie că „tratăm [cazul] ca pe o politică în cadrul Bisericii Catolice însăși.”

El a adăugat că conducerea Bisericii ar trebui să răspundă pentru acest lucru, „De aceea guvernul arestează aproape pe toată lumea [din cartierul episcopal], astfel încât să fie trași la răspundere pentru acest lucru.”

Un Vatican neglijent a avut nevoie de aproape zece (!) ani pentru a-l înlocui pe episcopul din Rumbek Cesare Mazzolari care a murit în 2011. Este probabil că cei care au umplut acest gol de putere să se simtă amenințați de noul episcop.

#newsLtfyfnhoku