Clicks100
nl.news

Aartsbisschop Paglia spreekt de waarheid niet

Op 13 juni heeft aartsbisschop Vincenzo Paglia's lijst van de nieuwe leden van de Pontifical Academy for Life een schandaal veroorzaakt, omdat sommige nieuwe leden, zoals de Anglicaanse pastoor Nigel Biggar pro-abortus zijn.

Paglia probeerde zich te rechtvaardigen in een interview met Vatican Insider , door te zeggen dat Biggar nooit druk had gezet achter zijn pro-abortusmeningen. La Nuova Bussola Quotidiana noemt dit 'een leugen'. In maart 2015 zei Biggar in een artikel voor het Journal of Medical Ethics dat hij sympathie heeft voor kinderen en 'op een betwistbare manier' voor foetussen, 'in ieder geval na een bepaald punt van hun ontwikkeling'.

Paglia heeft ook beweerd dat Biggar 'ten aanzien van het einde van het leven een positie inneemt die absoluut samenvalt met de katholieke.' La Bussola Quotidiana weerspreekt dit opnieuw. In zijn boek "Aiming to kill. The ethics of suicide and euthanasia" (2004) maakt Biggar het onderscheid tussen een 'biologisch' en 'biografisch' leven en erkent de mogelijkheid van een niet-vrijwillige euthanasie voor mensen die werden gereduceerd tot een 'biologisch' leven.

Een ander pro-abortuslid van de Academie is Katarina Le Blanc, hoogleraar klinisch stamcelonderzoek bij het Zweedse Karolinska Institut. Ze werkt met menselijke stamcellen afgeleid van gedode embryo's.

Afbeelding: Vincenzo Paglia, #newsSoizcdlzhe