Barbie+Ken: kettő az egyben: A Mattel egy transznemű Barbie-t készített Laverne Cox színésznő képmására, aki egy biológiai férfi, de nőnek vallja magát. A CITIZEN GO petíciója: Nem kell transz Barbi…More
Barbie+Ken: kettő az egyben:

A Mattel egy transznemű Barbie-t készített Laverne Cox színésznő képmására, aki egy biológiai férfi, de nőnek vallja magát.

A CITIZEN GO petíciója: Nem kell transz Barbie!

A Mattel amerikai játékgyár úgy döntött, hogy piacra dob egy transzgender Barbie-t. A '90-es évek legnépszerűbb játéka már nemcsak a női testtel szembeni irreális elvárásokra tanítja a gyerekeket, hanem a nemi identitászavar természetességére is.

A baba a „tribute" (tisztelgés) kollekció része, amelyben többek között II. Erzsébet királynő és Vera Wang baba is megtalálható. A transznemű Barbie-val az eredetileg férfi, transzgender Laverne Cox színész előtt kívánnak tisztelegni.

Tényleg felmutatjuk a gyermekeknek az LMBTQ-ideológiát mint követendő utat? Ha híres női ikont szeretnének példaként állítani a gyerekek elé, az ma már férfi is lehet?

A kollekció célja, hogy különösen fontos nőket jelenítsen meg. Hogy jön ebbe a sorba valaki, aki csupán annyit tett, hogy férfi lévén nőként él?!

A cég ügyvezető alelnöke, Lisa McKnight büszkén jelentette be a döntést:

„Büszkék vagyunk arra, hogy hangsúlyt fektetünk a befogadás és az elfogadás fontosságára minden korosztály számára, és elismerjük Laverne jelentős kultúrális hatását egy Barbie-kollekcióval."

A Mattel csatlakozik a progresszív hullámhoz, amely állítólag elfogadó, kivéve azokkal, akik szerint Isten férfinak vagy nőnek teremtette az embert, és akik szerint csak ez a két nem létezik.

Kérje velünk a céget, hogy távolítsa el a transzgender babát a kollekcióból! Védjük meg a gyermekeket ettől az agresszívan nyomuló ideológiától!