Clicks169
hr.news

Otrovno? Navodno čudo otvara put svetištu Ivana Pavla I.

Franjo je 13. listopada priznao "čudo" s mogućnošću proglašenja blaženim, pripisano zagovoru Ivana Pavla I. (+1978.), koji je umro 33 dana nakon svog izbora, a kojeg su oligarhijski mediji nazivali "nasmijanim papom".

"Čudo" je uključivalo desetogodišnju Candelu Giardu iz Parane u Argentini, koja je u srpnju 2011. godine razvila težak slučaj akutnog encefalitisa i nekontrolirane životno ugrožavajuće napadaje mozga (godinama kasnije dijagnosticiranima kao FIRES), te je na kraju ušla u septički šok u bolnici u Buenos Airesu.

Liječnici su njezinoj majci Roxani rekli da je smrt "neizbježna", a otac José Dabusti (koji je kasnije pisao Franji o tom slučaju) iz jedne župe u blizini klinike rekao joj je da se moli Ivanu Pavlu I. Nekoliko sati kasnije, djevojčica se počela oporavljati tijekom sljedećih šest mjeseci.

Vicepostulatorica kauze Ivana Pavla I. je Stefania Falasca. Ona i njezin suprug Gianni Valente, oboje novinari, već su bili osobni prijatelji kardinala Bergoglia. Candela sada studira "Zdravlje i sigurnost životinja" i vodi posao prodaje meda. Kaže da se ne sjeća tog razdoblja u životu.

Nakon ove beatifikacije, SVAKI je papa iz katastrofalnog razdoblja Drugog Vatikana, kada se dogodio neviđeni pad Crkve, proglašen "svecem", jasnim znakom da je "svetost" pastoralnog vijeća otrovna.

#newsZflolzbrxs